Direktorica Željezare zakazala pres pa ga otkazala i novinarima zabranila ulazak

Izvršna direktorica Željezare Nevenka Janković jutros je pozvala novinare da ih informiše o odluci Borda direktora EPCG da prihvati ponudu švajcarske kompanije za zakup željezarinih pogona. Međutim, nakon pola sata, otkazala je konferenciju i zabranila ulazak novinarskim ekipama u krug fabrike gdje su bili okupljeni radnici nezadovoljni zbog kašnjenja zarada.

“Da upoznam čitavu crnogorsku javnost, ono što ste vi danas doživjeli ovdje je definitivno više nego stramota. Jer pozvani ste da od strane izvršne direktorice da da izjavu. Međutim, u zadnjem momentu je to otkazala. Ne samo to, već vam je zabranila i ulazak u fabriku. Očigledno se vraćamo u vrijeme turskog vlasnika jer ona je očigledno preuzela njihove metode rada”, kazao je za TVCG predsjednik Sindikata Željazare Ivan Vujović.

On je istakao da radnici Željezare i sada rade i da su, kako je kazao, sposobni za rad.

“To je nevjerovatan rad koji su posljednjih mjesec dana iskazali i pokazali i želju za tim radom. Ono što je takođe vrlo bitno reći jeste da su radnici Željezare sposobni za rad”, kazao je Vujović.

Predsjednik Sindikata Željezare je optužio direktoricu da obmanjuje radnike, medije i, kako je kazao, sve ostale u državi.

“Ono što je vrlo bitno reći jeste da je juče prihvaćena ponuda od strane odbora direktora Elektroprivrede. Što se radnika tiče, apsolutno ne želimo da se miješamo u taj proces. Taj proces treba da vodi država, Elektroprivreda, na nama je da čekamo odluku koju će oni donijeti i da radimo na postojećim poslovima koje imamo”, kazao je Vujović.

Kazao je i da su radnici spremni i za proces proizvodnje u Čeličani i Kovačnici.

“Što se tiče procesa proizvodnje u Čeličani i Kovačnici, apsolutno smo spremni da odgovorimo i na taj dio posla, ali ono što je vrlo bitno reći jeste da očekujemo da ipak taj novi investitor ne bude kao ovi prethodni, jer svi dobro znamo da je od tih prethodnih investitora Željezara ostajala u minusu, država ostajala u minusu a radnici ostajali na ulici”, zaključio je Vujović u izjavi za TVCG.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …