Barjaktari razriješen sa funkcije, Genci Nimanbegu izabran za predsjednika Opštine Ulcinj

Dosadašnji predsjednik Opštine Ulcinj Omer Barjaktari (URA) razriješen je dužnosti. To su odlučili javnim glasanjem odbornici u loklanom parlamentu Ulcinja, 20-tak minuta iza ponoći. Inicijativu za smjenu Bajraktarija podnio je odbornik Force Ilir Čapuni. Inicijativu je podržalo 20 odbornika, tri su bila protiv i jedan uzdržan.
Predsjednik SO Ulcinj Ardijan Mavrić (Forca) je sjednicu zakazao na zahtjev nove većine, koja je 20. maja pokrenula postupak za razrješenje Bajraktarija.
Iako nije prvobitno bilo na dnevnom redu, većinom glasova se pred odbornicima naša inicijativa za izbor novog predsjednika. Ispred Force je predložen Genci Nimanbegu koji je izabran za predsjednika Opštine Ulcinj.
Nova većina u ulcinjskom parlamentu, koji broji 33 odbornika, imaće 21 mandat. U opozicionim klupama, osim Demokratske unije Albanaca (DUA) i Demokrata, koji ni u prethodne dvije godine nijesu bili dio vlasti, završile su i njihove kolege iz Građanskog pokreta URA i Albanske alternative, koji su do sada bili dio već bivše vladajuće koalicije sa DP, SD, SDP i Forcom.

Prema koalicionom sporazumu, početkom juna URA je čelnu poziciju predsjednika Opštine, u naredne dvije godine, do redovnih izbora, trebalo da prepusti Forci, a da od nje preuzme funkciju šefa lokalnog parlamenta. Tajni pregovori i zakulisane radnje na ulcinjskoj političkoj pozornici počele su proljetos, a rezultirale su „odlaskom“ URE u opoziciju.

Tokom sjednice loklanog parlamenta dogodio se incident kada je neko od prisutnih u sali upotrijebio biber sprej, a drami u kojoj nije nedostajalo panike, doprinio je i nestanak električne energije pa je zasjedanje prekinuto na skoro sat vremena.

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …