Advokat Kneževića: Na saslušanju od njega tražili da govori o drugim slučajevima

Advokat predsjednika Atlas grupe, optuženog biznismena Duška Kneževića Tobi Kedman kazao je da je razočaran što Knežević nije pored njega.

On je na konferenciji za medije istakao da vidi veliko interesovanje javnosti za ovaj slučaj, pogotovo od kad je Knežević u pritvoru.

Kedman je izrazio zabrinutost zbog načina kako se slučaj vodi, te da mu prošlog puta kad je bio u Crnoj Gori nije dozvoljeno da Kneževića posjeti u zatvoru, ali i da mu je traženo da zakaže privatnu posjetu.

“Prije nego je Knežević izručen rečeno mu je od strane Vlade i ministra pravde da ne smatraju da će on biti siguran u Crnoj Gori”, rekao je Kedman i dodao da im je rečeno da je Knežević u pritvoru jer postoji mogučnost bekstva, iako je on u Velikoj Britaniji ispoštovao sve uslove koje su mu engleski sudovi postavljali.

Kneževićev advokat je ocijenio da se pritvor koristi kao način da se on natjera da pruži podršku državi u nekim drugim situacijama.

“Danas je održano saslušanje gdje se od njega tražilo da govori o drugim slučajevima”, rekao je Kedman i podsjetio da je Knežević rekao da će sarađivati kad bude pušten.

Kedman je istakao da je prije ekstradicije pokrenut postupak pred Međunarodnim sudom pravde.

On je kazao da su se obratili ambasadi Britanije da traže konzularnu podršku.

“Nastavićemo da tražimo da se britanskom građaninu dopusti konzularna pomoć, ali i da nezavisno tijelo provjeri da li je njegov pritvor po međunarodnim standardima”, istakao je Kedman i objasnio da njih ne ispunjava “izolacija jer mu ne garantuju sigurnost”.

On je kazao da su dva tužioca koja su pokrenula slučaj danas u zatvoru, te da to podriva integritet samog slučaja.

“Tražimo da Crna Gora i njene institucije prepoznaju o čemu se ovdje radi. Ovo je situacija koju gleda cio svijet. Nadamo se da će oni prepoznati šta su njihove obaveze i odbaciti svaki politički uticaj na ovaj postupak”, rekao je Kedman i dodao da se nada da će, sljedeći put kad dođe, sjedjeti pored Kneževića.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …