Statis u minusu 147 miliona eura

Firma Adrijatik propertis, zakupac hotela na Svetom Stefanu, nastavila je sa lošim poslovnim rezultatima i u prošloj godini. Finansijski iskazi preduzeća pokazuju da je minus u prošloj godini iznosio 12,4 miliona, čime je akumulirani gubitak firme dostigao iznos od 147,1 milion eura.

U napomenama uz finansijske iskaze dostavljene Poreskoj upravi (PU) navedeno je da je na kraju decembra 2023. godine kapital društva iskazan u negativnom iznosu od 71 milion, dok su na isti dan kratkoročna rezervisanja i obaveze društva veće od njegove obrtne imovine za 58 miliona eura.

– Ova pitanja ukazuju na postojanje materijalno značajnih neizvjesnosti koje mogu da izazovu sumnju u sposobnost društva da posluje u skladu sa konceptom nastavka poslovanja. Sposobnost društva da nastavi sa poslovanjem u skladu sa načelom stalnosti poslovanja zavisi, između ostalog, i od kontinuirane podrške od strane vlasnika društva. Vlasnik društva je 15. marta 2024. godine izdao pismo podrške u kome se obavezao da finansijski podrži društvo 12 mjeseci nakon datuma finansijskih iskaza društva ili izvještaja revizora, kao i da raspolaže neophodnim sredstvima za to – piše u napomenama uz finansijske iskaze Adrijatik propertisa.

Prihod od izdavanja ležaljki 262,5 hiljada eura

Kada je u pitanju struktura prihoda u prošloj godini, od smještaja je prihodovano 519,3 hiljade eura, od hrane 208,7 hiljada, od pića i drugih proizvoda 235 hiljada, od krstarenja i ekskurzija preko 107 hiljada, a od izdavanja ležaljki 262,5 hiljada eura. Prihodi od parkinga iznosili su 373,5 hiljada.

U 2023. godini imali su 288 noćenja. Prosječna cijena sobe iznosila je 1.338 eura, a popunjenost je bila 28,4 odsto.

Zatvaranje hotela u 2021. godini i činjenica da hotel nije radio tokom 2022. godine, a da je samo djelimično otvoren u julu 2023. godine, uticalo je na znatno smanjenje prihoda društva u poređenju sa prethodnim periodima kada je hotel radio u punim kapacitetima Usled zatvaranja hotela u 2021. godini i djelimičnog otvaranja u 2023, društvo ni tokom 2023. godine nije održalo luksuzne događaje.

Vlasnik Adrijatik propertisa je firma Ejdvej investments limited (Aidway Investments Limited) sa Britanskih Djevičanskih ostrva. Predsjednik odbora direktora je Petros Statis, dok su članovi odbora direktora Hing Chuan Ngie i Slađana Oikonomou. Izvršni direktor firme je Goran Bencun.

Dan

Provjerite slična mjesta

Kovač: Formiranje političkog pokreta u toku

“Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokreta je u toku. Vremenska odrednica je …