Sudiji sedam mjeseci zatvora zbog lažiranja zapisnika

Sudija Osnovog suda u Podgorici Danilo Jegdić osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave. Presuda je donesena u Osnovnom sudu u Nikšiću.

Jegdić je optužen za falsifikovanje potpisa navodnih stranaka u predmetu. Prema optužnici, on je falsifikovao zapisnike sa suđenja na način što ih je potpisivao umjesto stranaka za ročišta koja nijesu ni bila održana.

Postupak protiv Jegdića traje već šest i po godina i na ivici je zastare. Naime, ukoliko Viši sud ne reaguje hitno i odluka ne postane pravosnažna do septembra, postoji opasnost da slučaj zastari.

– U krivičnom postupku pod poslovnom oznakom K.br.245/17, koji se vodi protiv okrivljenog J.D. zbog produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave iz člana 414 stav1 Krivičnog zakonika Crne Gore, u vezi člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore, sudija Sava Mušikić je dana 27.5.2024. godine donio i javno objavio odluku kojom je J.D. zbog izvršenja predmetnog krivičnog djela osuđen na sedam mjeseci zatvora. Stranke u postupku imaju pravo žalbe u zakonom predviđenom roku – saopštila je Svetlana Lalović, savjetnik za odnose s javnošću Osnovnog suda u Nikšiću.

Jegdiću se stavlja na teret da je u slučaju tužbe Ljubomira Markovića protiv Organizacije za zaštitu prava autora muzike (PAM) falsifikovao šest službenih zabilješki o navodno održanim ročištima u periodu od 16. septembra 2014. do 12. aprila 2016. godine.

DAN

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …