Spajić odao počast Dušku Jovanoviću: Zadovoljenje pravde pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije sistema

Predsjednik Vlade Milojko Spajić odao je počast i zapalio svijeću na mjestu gdje je prije 20 godina ubijen Duško Jovanović, glavni i odgovorni urednik DAN-a.

“Večeras se navršava dvije decenije od ubistva Duška Jovanovića – čovjeka koji je odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama” poručio je tim povodom premijer.

On je u objavi na mreži “X” istakao da jačanje vladavine prava jedan od osnovnih postulata rada te da je zadovoljenje pravde u ovom, i sličnim slučajevima, pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije sistema.

Premijer je saopštio i da se čeka odgovor “od svih državnih organa, u čijoj je nadležnosti otkrivanje i privođenje pravdi svih neposrednih izvršilaca zločina, njegovog naručioca i svih koji su dosadašnjim zlonamjernim, oportunim činjenjem ili nečinjenjem ometali rad na rasvjetljavanju svih predmetnih okolnosti” .

Spajić ističe i da su mediji bitni čionici društvenih promjena u cilju demokratizacije društva, te kazao da je ključno da institucije sistema zaštite i unaprijede život svakog građanina, naročito poslenike javne riječi.

“Vječan spomen izvrsnom čovjeku, bespoštednom novinaru i svijetlom primjeru građanske odgovornosti i hrabrosti” zaključuje se u objavi predsjednika Vlade.

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …