VUKOVIĆ: Naš cilj je da na održiv način doprinesemo izgradnji računovodstvenih kapaciteta

U ime Ministarstva finansija, Ministar Vuković je poželio dobrodošlicu na treću nacionalnu obuku računovođa u javnom sektoru i svečano uručenje sertifikata polaznicima prethodnog ciklusa obuke. Zahvalio se na velikom interesovanju za ovaj program koji je od strane Ministarstva finansija prepoznat kao jedan od ključnih stubova računovodstvene reforme.
,,Naš cilj je da na održiv način doprinesemo izgradnji računovodstvenih kapaciteta, a tu je i vaš doprinos jednako važan i važno je da ovu obuku shvatite kao put ličnog i profesionalnog razvoja i osnaživanja računovođa u javnom sektoru, kako bi zajednički radili na podizanju svijesti o značaju računovodstvene profesije,, istakao je ministar Vuković.
Takođe, ovim se zahvalio i kolegama iz Uprave za ljudske resurse na podršci u procesu realizacije obuke, kao i predavačima i kolegama iz ispitne komisije Ministarstva finansija na posvećenosti u dosadašnjem radu i poželim jednako uspješnu treću generaciju sertifikovanih računovođa.
Poručivši da obuka jeste zahtjevna, ali će pružiti snažnu osnovu u poznavanju međunarodnih računovodstvenih standarda za javni sektor i nacionalnog budžetskog računovodstva, koja će kasnije olakšati primjenu nove računovodstvene regulative. Znanja i vještine koje se stiču na ovoj obuci biće snažna potpora u budućem radu, a iskustvo prenešeno od strane kolega predavača neprocjenjivo za prevazilaženje budućih izazova.
Uz čestitke kolegama koji su položili ispit za sticanje zvanja računovođe u javnom sektoru i kojima su danas uručeni sertifikati, ministar je poželio uspješan i srećan rad.

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …