Koprivica: U toku postupak naplate dugovanja od pravnih i fizičkih lica

Parking servis potražuje od pravnih i fizičkih lica oko 200.000 eura i u toku je postupak naplate, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća. U prethodnoj godini ostvaren je prihod od 2 ipo miliona eura, saopštio je PR Parking servisa Ivan Koprivica u emisiji “Lice Podgorice” Gradske RTV.

Kako bi sankcionisali nesavjesno plaćanje parking mjesta u Podgorici, Parking servis angažuje kontrolore na terenu kojih, kako ističu, ima dovoljno.

„Posao im, u sankcionisanju nesavjesnih vozača, olakšava i vozilo Oko sokolovo. Naši kontrolori u prosjeku izdaju negdje izmejdu 300 i 400 parking karata“, navodi Koprivica.

Rokovi za plaćanje parking karte su kratki, upozorava Koprivica vozače.

„Ukoliko na vrijeme ne izmire svoje obaveze, mi smo prinudjeni da angažujemo javnog izvršitelja kako bi naplatili svoja potraživanja“, naglašava Koprivica.

Iz ovog resora grada napominju da ukoliko korisnik javnih parkirališta ne plati usluge parkiranja koje iznose u I zoni-0,60 eura, u II zoni-0,50 eura, u III zoni-0,60 eura, kontrolor izdaje parking kartu u iznosu od 2,60 eura za I zonu, 2,50 eura za II zonu i 2,40 eura za III zonu po satu.

Koprivica je kazao da se planira izrada novog Elaborata o parking zonama za sadašnje i nove lokacije. U centralnoj gradskoj zoni, planirana je izgradnja podzemne garaže u Ulici Balšića, kao i na Trgu Božane Vučinić, sa 360 parking mjesta.

GRADSKA

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …