Gjeloshaj: Akcija „Limitirane cijene” dala rezulatate, odluka o nastavku do kraja sedmice

Akcija „Limitirane cijene” koja je započela krajem marta mjeseca dala je odlične rezulatate koji su potvrda da je stručan i odgovoran pristup jedini princip kojim se moramo voditi prilikom donošenja odluka.

Naime, zahvaljujući ovoj akciji Vlade u aprilu 2024. praktično nije zabilježena inflacija. Odnosno u poređenju sa martom mjesecom iznosila je 0.1%.

Sama akcija se posebno reflektovala na segmente koje smo targetirali i to:

  1. Snižavanje cijena (ne samo zaustavljanje njihovog rasta)
  2. Zaustavljanje inflacije
  3. Promociju domaćih proizvoda

Ništa manje ne očekujem ni za mjesec maj.

Takođe, koristim priliku da najavim da, u saradnji sa partnerima, već tokom sedmice možemo očekivati i nove odluke u ovom smjeru.

Opcija koju trenutno razmataramo je produžavanje trajanja akcije tokom turističke sezone – odnosno da zadržimo grupu “I” u kojoj se nalazi 5 osnovnih proizvoda iz važeće akcije “limitirana cijena” uz definisanje nove grupe za domaće proizvode.

Imajući u vidu da je važeća akcija imala odličan efekat na promet domaćih proizvoda, u namjeri da istu dodatnu podstaknemo pozivamo trgovinske lance da pozicioniraju i uvrste sve i baš sve domaće proizvode na svoje rafove sa limitiranom maržom.

Očekujemo da do kraja sedmice predstavimo sve detalje nove odluke i napominjemo da će Ministarstvo pratiti njeno sprovođenje te reagovati na eventualnu nedosljednu primjenu trgovinskih lanaca u odnosu prema domaćim proizvodima.

Nakon analize efekata ovih akcija, od septembra ćemo inovirati odluku na osnovu iskustva i postignutih rezulatata.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …