Gorčević: U Podgoricu sam se zaljubila na prvi pogled

Život u studentskom domu u Podgorici naučio me je na suživot sa ljudima iz različitih sredina, različitih karakterno, i nijesam se osjetila usamljeno, niti daleko. Naprotiv, ja sam se u Podgoricu zaljubila prvi put kad sam došla, što je i bio razlog da ostanem nakon studija, kazala je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Ona je, gostujući u emisiji “Iz drugog ugla” Gradske RTV, autorke Sanje Kovačević, istakla da je iz rodnog Bijelog Polja u Podgoricu dovela „želja za pravdom“, odnosno upis na Pravni fakultet.

„Iako sam željela da postanem advokat, nakon završenog fakulteta sam se zaposlila u izdavačkoj kući ‘Narodna knjiga’, kao diplomrana pravnica. Kupovina i prodaja autorskih prava omogućili su mi veliki broj putovanja jer smo učestvovali na gotovo svim većim sajmovima knjiga, do Londona, Pekinga, Bolonje i najčešće Frankfurta. Takođe, to je posao koji me je naučio multitaskingu, i veoma sam zahvalna što sada, zahvaljujući tom prvom poslu, znam dosta toga, naročito u dijelu pregovora“, objašnjava Gorčević.

Gorčević naglašava da joj je prijateljstvo jako važno, te da podjednako njeguje ‘epizodna’ ali i trajna prijateljstva.

„Neko sam ko voli da gaji prijateljstva i volim da se družim. Uvijek se vraćam onim starim ljudima sa kojima imam najviše slobode da razgovaram, jer znam da ono što kažem neće biti pogrešno protumačeno. To su ljudi sa kojma mogu da plačem i da se smijem u isto vrijeme“, ističe ministarka.

Ipak, iskrenost je, kako kaže, osobina koju najviše cijeni kod njih.

„Vjerujem da imam iskrene prijatelje i to je odnos koji je uvijek dvosmjeran. Vrlo sam iskrena osoba i mislim da je to neophodno da bi prijateljstva trajala. Takođe, povjerenje i osjećaj sigurnosti su jako važni“, naglašava Gorčević.

Dodaje da je funkcija ministarke nije promijenila, te da će se potruditi da tako ostane.

„Da imam priliku ne bih ništa promijenila u svom životu. Sve bih opet i sve bih isto“, poručuje ministarka Gorčević.

GRADSKA

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …