Ministar Dukaj na Svjetskom samitu o informacionom društvu WSIS+20 Forum u Ženevi

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, predvodiće crnogorsku delegaciju koja će boraviti u u Ženevi, Švajcarska od 26. do 29. maja 2024. godine.

Tokom boravka u Ženevi, ministar Dukaj će učestvovati na Svjetskom samitu o informacionom društvu (WSIS)+20 i Forumu na visokom nivou, u organizaciji Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) i Švajcarske Konfederacije.

Ministar Dukaj će govori na ministarskom okruglom stolu, zajedno sa ministrima i liderima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija iz cijelog svijeta.

Svjetski samit o informacionom društvu WSIS nastao je kroz dvije faze, a pokrenut je radi stvaranja jedne višestrane platforme, na kojoj će biti moguće baviti se pitanjima i problemima u vezi sa informaciono-komunikacionim tehnologijama kroz struktuiran i inkluzivan pristup na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Cilj WSIS-a je dostizanje zajedničke vizije, želje i posvećenosti izgradnji inkluzivnog informacionog društva, okrenutog razvoju i fokusiranog na korisnike, u kojem je svakom omogućeno da kreira informacije, da im pristupa, koristi i dijeli sa drugima.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …