Crnogorčić (PES): Recimo DA evropskoj budućnosti Crne Gore

Obnovom državnosti naše Crne Gore, prije 18 godina, odabran je put njenog etabliranja kao izvora regionalne stabilnosti, pouzdanog evroatlantskog partnera i demokratije nepovredive multietničnosti. Afirmišući pravo na samoodređenje, građani Crne Gore glasali su za put slobode, prosperiteta i samostalnosti, saopštila je Tamara Crnogorčić, potpredsjednica Mladih Evrope.

Iako smo obnovili nezavisnost, borba za Crnu Goru snažnih institucija, vladavine prava i društvene kohezije i dalje traje, i u njoj moramo istrajati. Dosadašnji rezultati 44. Vlade demonstiraju tu istrajnost i posvećenost reformama, stabilnom ekonomskom rastu, unapređenju infrastrukture, poboljšanju životnog standarda. Pohvale međunarodnih partnera, te najavljeno dobijanje IBAR-a, nedvosmisleno dokazuje da je Crna Gora sa promjenom vlasti krenula pravim putem, onim za koji su se građani 21. maja 2006. odlučili.

Mladi su nosioci budućnosti Crne Gore i na nama je odgovornost da čuvamo i unapređujemo našu zemlju. Nastavljamo sa posvećenim radom na jačanju institucija, očuvanju prirodnih resursa i unapređenju kvaliteta života svih građana, jer samo tako Crna Gora može ići naprijed. Ovaj datum simbolizuje ne samo obnovu nezavisnosti, već i novi list u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore u kojoj su čojstvo, hrabrost i jedinstvo uvijek bili temelj za dalji razvoj i napredak.

DA koje smo 2006. rekli Crnoj Gori, danas je potrebno još složnije reći njenoj evropskoj budućnosti.

“Svim građankama i građanima čestitamo Dan nezavisnosti Crne Gore. Da je vječna”, zaključila je Crnogorčić.

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …