Borovinić Bojović: Prijevremeni izbori bili bi izdaja građana

Očekujem da se sjednica Skupštine Glavnog grada nastavi i održi 27. maja i da se fokusiramo na interes građana i građanki Podgorice što nam je u principu glavni zadatak, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Borovinić Bojović za „Dan“ kaže da očekuje da se toga dana na sjednici donesu važne odluke koje će uticati na poboljšanje kvaliteta života građana.

– Svi mi kao prioritet treba da imamo interes građana i građanki. Sve druge teme su važne, ali je interes građana na prvom mjestu. Smatram da lične političke interese moramo da stavimo u drugi plan i da se izdginemo konačno iznad toga jer smo se za to borili. U prvi plan trebalo bi da stavimo zajednički viši cilj, kojem treba svi jednako da težimo. Važno je da svi stavimo u centar interesovanja interes građana jer su nas oni tu postavili. Svako od nas predstavlja po 5.000 građana i mi moramo u fokusu imati njihove interese pa tek onda lične. Sve dok tako ne budemo funkcionisali ni u čemu se nećemo razlikovati od prethodnika – saopštila je Borovinić Bojović.

U slučaju da 27. maja ne dođe do nastavka sjednice gradskog parlamenta Borovinić Bojović kaže da će se ona odnijeti u skladu sa Poslovnikom, poštujući pravne procedure i okvire.

Na kolegijumu sa šefovima klubova odbornika 15. maja kao jedini razlog zahtjeva za prekid sjednice navodili su kašnjenje skupštinskog materijala. Ja sam objasnila da je tačno da je materijal kasnio jer su bili praznici. Tačno je i to da materijal ne treba da kasni. Takođe, nekako između redova cijelu priču prožima i nastavak dogovora između Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu koji se pominjao i u ranijem periodu – navela je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Borovinić Bojović kaže da u Podgorici nema krize vlasti.

– Ne vjerujem u priču da nekome odgovaraju izbori. Prvo, zato što mislim da mi imamo odgovornost prema građanima, a prijevremeni izbori su na neki način manipulacija, izdaja građana. Građani su nas birali i rekli šta od nas očekuju i mi smo im obećali to i to. Dali su određeni mandat da to ispunimo. Hoćemo li mi to da ispunimo ili ne je prava mjera stvari da li smo mi adekvatna ili nismo adekvatna vlast. Ne možemo svakih 15 ili mjesec dana na izbore, to je neodgovorno prema građanima – poručila je Borovinić Bojović.

DAN

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …