Veliko interesovanje firmi za učešće u izvođenju dionice Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare


Vlada Crne Gore i Evropska komisija, kao što je ranije objavljeno, postigle su načelni dogovor o podršci nastavku izvođenja dionice Mateševo-Andrijevica, auto-puta Bar – Boljare, koje će biti finansirano iz EU fondova, kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i državnog budžeta. U skladu s ovim dogovorom, pokrenute su odgovarajuće procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, uz poštovanje EBRD procedura nabavki. Dana 24. aprila 2024. godine, objavljen je poziv svim zainteresovanim kompanijama da izraze interesovanje, koji će biti otvoren 60 dana.
U okviru ovog poziva, održan je sastanak pojašnjenja u prostorijama „Monte-puta“ DOO Podgorica, kojem su prisustvovali predstavnici devet međunarodnih kompanija. Veliko interesovanje međunarodnih kompanija za nastavak projekta autoputa Bar-Boljare potvrđuje da se kvalitet implementacije može osigurati, uz stvaranje novih radnih mesta u Crnoj Gori i transfer znanja i tehnologija.
Podsjećamo da je projekat auto-puta Bar-Boljare dio indikativnog proširenja Trans-evropske transportne mreže (TEN-T) na prostoru Zapadnog Balkana, što obavezuje na primjenu odgovarajućih standarda tokom implementacije.
Ovaj sastanak je dodatno potvrdio da je projekat autoputa Bar-Boljare pravi primjer međunarodnog projekta, za koji se interesuju referentni partneri iz raznih djelova svijeta uz osigurano finansiranje kako iz nacionalnih, tako i EU izvora.

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …