evropasad

PES: Frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore

Nakon što su Ujedinjene nacije demaskirale obmane i manipulativne interpretacije DPS-a i regionalnih aktera, te uvažile intervenciju crnogorske diplomatije da se amandmanima precizira odgovornost zločina u Srebrenici, glasnogovornicima politika prošlosti je ostalo samo da ponavljaju raskrinkanu propagandnu.

I na današnji dan su zajedno usaglašen stav prema crnogorskim amandmanima iskazale vlasti u Srbiji i opozicija u Crnoj Gori. 

Žalimo da im je zajednički sadržitelj neuspješno obesmišljavanje napora crnogorske Vlade i diplomatije u prevazilaženju regionalnih i međuetničkih tenzija, što je preduslov za naš ubrzani integracioni put u EU.

Stoga, frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore.

Opozicioni DPS koji sada drži lekcije o evropskim integracijama, ista je partija koja je pozivala i Vojislava Šešelja na Đukanovićevu inauguraciju davne 1998. godine.

To što je u međuvremenu DPS prestao da na partijske kongrese poziva svoje partijske kolege iz Srbije, ne znači da treba i država Crna Gora da odustane od dobrih regionalnih odnosa i saradnje sa legitimno izabranim predstavnicima Srbije, uz međusobno uvažavanje.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …