Grupe građana BU2: Lakušić suočen sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da suzbije nezakonite radnje u koritu Morače

Izražavamo podršku Zoranu Lakušiću, predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, koji se u posljednje vrijeme često suočava sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da zaštiti javni interes i suzbije nezakonite radnje u koritu rijeke Morače, saopštila je danas Grupa građana BU2.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Izražavamo podršku Zoranu Lakušiću, predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda, koji se u posljednje vrijeme često suočava sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da zaštiti javni interes i suzbije nezakonite radnje u koritu rijeke Morače.

Ova vrsta hrabrosti i posvećenosti da čini ono što je ispravno zaista je vrijedna divljenja i sjajno je vidjeti ljude poput njega kako se hrabro bore protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Takođe je važno napomenuti da se ovakvi pojedinci često suočavaju sa protivljenjem i reakcijom onih koji imaju koristi od njihovih nezakonitih aktivnosti, što za njih može biti značajan izazov. U takvim slučajevima, neophodna je podrška javnosti koja prepoznaje njihove napore i stoji uz njih. Lakušićevo postupanje zaslužuje poštovanje, jer se zalaže za ono što je ispravno, stavlja javni interes iznad ličnog.

Posebna vještina koju je gospodin Lakušić iskazao u periodu upravljanja Regionalnim vodovodom ogleda se i u donošenju važnih odluka bez obzira na pritiske od onih kojima se uskraćuju mogućnosti da na nelegalan način stiču ogromna sredstva, a sa druge strane dovode u pitanje stratešku razvojnu granu Crne Gore, odnosno turizam, na način da intenzivno ugrožavaju vodne resurse, a samim tim uredno vodosnabdijevanje crnogorskog primorja.

Menadžeri koji odolijevaju iskušenjima, a svojim vještinama uspješno vode kompanije su prijeka potreba vremena i prostora u kojem živimo i radimo. Posebno zato i što često zarad opšteg dobra žrtvuju svoje lične ciljeve, a ponekad ugrožavaju i svoju egzistenciju. Jedan od takvih menadžera je gospodin Lakušić, beskompromisni borac za pravdu i razvoj Crne Gore.

Za uspješno funkcionisanje regionalnog sistema vodosnadbijevanja Lakušić je donosio i donosi značajne odluke na Odboru direktora, za koje je dobijao i dobija podršku Vlade Crne Gore, nevladinog sektora i naučne zajednice. Ne posustaje u aktivnostima da se korito rijeke Morače zaštiti, vodi kampanju za dobijanje podrške od institucija sistema da se nelegalni eksploatatori i njihova mehanizacija uklone iz Druge i Treće zone sanitarne zaštite izvorišta Bolje Sestre.

Gospodin Lakušić je prepoznat i u međunarodnoj zajednici kao beskompromisni borac za zaštitu prirode, razvoj društva, ljudska prava, zaštitu imovine, borac protiv korupcije i bilo kakvog neetičnog i nezakonitog odnosa prema društvu. To je razlog da ga podržavaju u profesionalnim kontaktima kako ambasadori inostranih zemalja tako i brojne delegacije iz Evropske zajednice koji su iskazale nedvosmislenu podršku njegovim aktivnostima.

Svjestan da bi dalja devastacija korita rijeke Morače imala nesagledive štetne posledice za građane i turizam na crnogorskom primorju, a samim tim i za državu Crnu Goru, gospodin Lakušić je istrajavao na aktivnostima za zaustavljanje nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska. Rizikujući svoju ličnu bezbjednost i dalje nastavlja svoje djelovanje u tom pravcu.

Savjestan rad i odgovoran odnos preporučio ga je da bude izabran da profesionalno obavlja funkciju predsjednika u dva saziva Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i to 2021. godine i 2023. godine, što je i dokaz da su uspješni menadžeri i pravi lideri, odnosno uspješni rezultati njihovog rada cijenjeni.

ADRIA

Provjerite slična mjesta

Za hranu potrošeno 1,1 milijardu: Promet za tri godine skoro udvostručen

Promet hrane u trgovini na malo 2020. godine iznosio je oko 668 miliona eura, dok …