Uz dobru pjesmu i lijepu atmosferu održan peti Podgorički salon vina

Peti Podgorički Salon Vina održan je sinoć u atrijumu The Capital Plaza centra. Posjetioci su bili u prilici da degustiraju vina iz crnogorskih vinarija i uživaju u muzičkom programu, dok je na kraju večeri upriličen koncert hrvatske pop zvijezde Amira Kazića Lea. Jedan od najvažnijih vinskih događaja u Crnoj Gori organizovala je kompanija MOOCA Events i Lifestyle Montenegro, pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorice, Turističke organizacije Podgorice, The Capital Plaza centra i hotela CUE.
Prema riječima jednog od organizatora Dragutina Kontića ovog puta na Podgoričkom salonu vina predstavila se 21. vinarija.
“Dvije vinarije se po prvi put predstavljaju, vinarija Racković i vinarija Dedvukaj, njihova vina će posjetioci imati priliku da degustiraju na našem salonu.Ovo je definitivno mjesto dobre muzike i kvalitetnih vina”, poručio je on.
Kako je kazao direktor Turističke organizacije (TO) Podgorice Dragan Grnović pomenuta manifestacija ispunila je sva očekivanja i kao takva se jasno pozicionirala kao tradicionalna manifestacija na vinskoj mapi Glavnog grada.
“Druga godina u ovom ambijentu koji daje jednu drugu, modernu i urbanu dimenziju ovom događaju. TO Glavnog grada ima jako dobru saradnju sa Udruženjem vinara i vinogradara ali i sa organizacijama koje promovišu vinsku kulturu i segment vinskog turizma i uvijek je tu da pomogne ovakve i slične manifestacije koje unaprjeđuju turistički proizvod u glavnom gradu”, kazao je on.
Grnović je istakao da TO Podgorice radi na izradi brošure “Vinski putevi” i promo spota u cilju promocije podgoričkog vinskog regiona koji će koristiti u daljoj prezentaciji ovog segmenta na specijalizovanim sajmovima turizma i vina.
“Naša organizacija će ove godine podržati manifestaciju “Dani otvorenih podruma” koja će se održati u septembru a kroz koju će naši sugrađani kao i posjetioci biti u prilici da posjete naše vinske podrume te da se što bliže upoznaju sa vinarijama i vinarima”, kazao je on.
Amira Kažića Lea vežu lijepe uspomene za Podgoricu. Prisjetio se davne pobjede na prvom Podgoričkom festivalu 2001 godine i kazao da skoro deset godina nije nastupao u glavnom gradu Crne Gore. Kako je rekao, prije nekih 7 godina napravio je pauzu kada je muzika u pitanju i bavio se stvarima koje su mu u tom trenutku pričinjavale zadovoljstvo.
“Došlo je do prezasićenja, život je postao prebrz i osjetio sam da moram povući ručnu. U tom periodu sam puno više pisao za druge to mi je prijalo jer nije bilo mnogo tih putovanja koja su naizbježna kada je posao muzičara u pitanju”, istakao je Leo.
Ono po čemu je svakako prepoznaljiv jeste duet sa Severinom.
“Radio sam dosta dueta, ja zaista volim raditi zajedno sa kolegama. Posebno su mi dragi muško – ženski dueti jer se u njima svako pronađe.Nedavno je izašla moja nova pjesma Raširena kapija sa kojom ću nastupiti na festivalu u Vodicama, nakon čega će uslijediti snimanje spota za tu numeru”, kazao je on.
Kako su ranije saopštili organizatori Podgorički salon vina se organizuje sa ciljem promocije lokalne vinske kuture, Podgorice kao destinacije, autentičnih lokaliteta, umrežavanje vinara, ugostitelja i potrošača.

MEDIABIRO

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …