Knežević: Mislim da Spajić još uvijek nije donio odluku kako će Crna Gora glasati o Rezoluciji o Srebrenici

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je gostujući na beogradskoj Prvoj da je njegova pozicija u potpunosti jasna i da Crna Gora ne treba da glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici jer bi i samu sebe proglasila genocidnom.

„Mi smo 90-ih godina sa Srbijom bili dva oka u glavi, a sad se pokušava predstaviti da se jednim okom bolje gledalo a da je drugo oko bilo maligno. Što se Milojka Spajića tiče, mislim da Spajić još uvijek nije donio odluku bez obzira što je saopštio da neće glasati o tome. Vjerujem da do 23. maja Spajić može donijeti odluku da makar Crna Gora bude uzdržana ako ne smije da bude protiv“, kazao je Knežević.

Kako navodi, sve u Crnoj Gori liči na kladioničarske kvote i da se građani Crne Gore i Srbije mogu kladiti kakav će biti zvaničan stav Crne Gore.

Na konstataciju voditeljke da je usvojen amandman gdje se zločin genocida ne može odnositi na ijednu zajednicu, Knežević tvrdi da je to dokaz kako planiraju da nas pomire.

„Zašto se onda rezolucija ne zove Rezolucija o Sjevernoj Dakoti nego Rezolucija o genocidu u Srebrenici sa jasnom naznakom na bosanske žrtve i uvijek loše srpske momke koji su pravili navodni genocid. Taj amandman, koji će se kako sam čuo naći u preambuli, predstavlja želju mučenika da mu se prvo kida glava a ne ruke. Što se mene tiče, taj amandman nije prihvatljiv i mislim da Crna Gora ne smije prihvatiti da ovakav amandman bude dobra osnova za glasanje“, kazao je Knežević.

Kad god su pokušali da nas pomire izbijali su ratovi“

Ono što je interesantno je da se u tekstu rezolucije poziva na dobrosusjedske odnose u regionu i na nostalgična sjećanja za SFRJ.

„Kad god su pokušavali da nas pomire izbijali su ratovi u bivšoj Jugoslaviji. 1992. je rat počeo jer su pokušali da nas pomire. Evo sad – u Crnoj Gori niko ni sa kim ne govori, ni unutar parlamentarne većine ni van, doveden je u pitanje opstanak Vlade, doveden je u pitanje i odnos sa Srbijom i RS, mi smo najavili Rezoluciju o Jasenovcu a Hrvatska je poslala protestnu notu. Super su nas izmirili, na njemački i ruanđanski način“, kazao je Knežević.

Govoreći o Rezoluciji o Jasenovcu, Knežević je kazao da je premijer Spajić kazao da će podržati Rezoluciju o Jasenovcu koju je pomenuo predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

BORBA

Provjerite slična mjesta

Aktivirala se crna rupa pred očima naučnika

​Astronomi su možda po prvi put svjedočili buđenju supermasivne crne rupe iz dugotrajnog sna. Naučnici …