Poštari ponovo nose račune po duplo skupljoj tarifi

Poštari će, nakon mjesec dana pauze, ponovo nositi račune za utrošenu vodu jer su Vodovod i Pošta potpisali novi ugovor.

Ugovor sa Poštom bio je prekinut sredinom aprila u cilju racionalizacije troškova Vodovoda, pa su taj mjesec građanima račune nosili inkasanti Čistoće.

Da su ponovo obnovili ugovor sa Poštom, za „Dan“ je saopštio Aleksandar Nišavić, direktor Vodovoda. On je naveo da će se Pošti plaćati usluge distribucije i to po novim cijenima koje su skoro duplo uvećane u odnosu na prethodni period.

–Ugovor sa Poštom je istekao i potpisali smo novi. Pošta dakle nastavlja da distribuira račune za utrošenu vodu. Cijena usluga koju ćemo plaćati je utvrđena po njihovom cjenovniku i znatno je uvećana. U prethodnom periodu mi smo plaćali i distribuciju i štampu, a sada smo ugovorili samo distribuciju. Uspostavljena je jedinična cijena i to je 30 centi po koverti, a prije je bilo 16 centi po koverti pa ćemo na mjesečnom nivou za tu uslugu plaćati oko 17.000 eura – naveo je Nišavić.

Van stroja vozilo za crpljenje septičkih jama, plaćaju najam

Van stroja je vozilo Vodovoda za crpljenje septičkim jama pa za tu namjenu preduzeće plaća usluge Agencije za stanovanje.

– Kamion je zastario i često se kvari, a djelova nema. Star je preko 30 godina. Izostanak ulaganja u prethodnom periodu u opremu rezultiralo je tom činjenicom da u trenucima kada je naše vozilo u kvaru onda smo dužni da angažujemo Agenciju za stanovanje. Agenciji plaćamo uslugu kao i sva fizička i pravna lica. Za crpljenje septičkih jama imamo samo taj kamion. Trudimo se svakodnevno, od jednog do drugog majstora, da nabavimo djelove – rekao je Nišavić.

On je dodao da su preko Pošte u prethodnom periodu distribuirali 55.000 računa fizičkim licima, dok su privredi nosili inkasanti Vodovoda.

DAN

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …