VUČIĆ: Nemam poruku za Crnu Goru, ne vidim smisao rezolucije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je na otvaranju Samita lidera Zapadnog Balkana u Kotoru da nema nikavu poruku za Crnu Goru u odnosu na usvajanje rezolucije u Srebrenici, ali da ne vidi smisao rezolucije.

“Nemam poruku to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Pitanje je kakav je smisao rezolucije. Kažete nije nametanje kolektivne krivice. A nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena. Svako neka radi u skladu sa tim, a mi ćemo se ponašati u skladu sa odlukom”, istakao je Vučić.

Vučić je o Samitu objavio post na Instagramu:

„Nadam se da teškim i ozbiljnim reformama koje sprovodimo možemo da se približimo jedinstvenom evropskom tržištu, što je od velikog značaja za sve nas na Zapadnom Balkanu. Vjerujem da i prije članstva u EU možemo da ostvarimo važne rezultate i dobru korist za sve naše građane“, naveo je Vučić na Instagramu.

Samit u Kotoru  otvorio je jutros premijer Crne Gore Milojko Spajić, koji je poželio dobrodošlicu liderima Zapadnog Balkana. 

Samit se organizuje pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija” (One region, common vision).

Na događaj su, osim lidera i ministara iz zemalja regiona, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Savjet za regionalnu saradnju, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svjetska banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

Sastanku lidera regiona će prisustvovati evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajen.

Podsjetimo, juče je održan sastanak ministara evropskih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana, predstavnika Evropske komisije i partnerskih organizacija.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …