Rakčević: Smanjenje administracije lijek za Vodovod i Čistoću

Uprava Grada podržava racionalizaciju broja zaposlenih tamo gdje za to postoji prostor, najviše u administraciji, ne u operativi, kazao je Luka Rakčević

Glavni grad neće pustiti Vodovod i Čistoću da odu u stečaj zbog naslijeđenih problema i da njihovi problemi budu veći, već se trudimo da ih umanjimo i da pomognemo, kako bi kroz nekoliko godina dobili stabilna i normalna gradska preduzeća, rekao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice odgovarajući na pitanje “Dana” da li su i dalje neka preduzeća pred vratima stečaja.

On je kazao da su zatekli preduzeća pred vratima stečaja, te da brojna preduzeća posluju godinama u minusu.

– I po sadašnjim izvještajima o radu vidite da, iako su minusi manji i uprkos usvajanju Granskog kolktivnog ugovora koji je značajno opteretio preduzeća uključujući i Čistoću i Vodovod, oni su i dalje u velikim problemima. Mi se svakodnevno trudimo da im pomognemo da izađu na zelenu granu. Neka preduzeća su napravila velike uspjehe, kao što je Zelenilo, ali ima preduzeća poput Čistoće i Vodovoda i nekih drugih koji imaju naslijeđene probleme, poput tužbi radnika, te se Glavni grad trudi da im maksimalno pomogne da što prije izađu iz tih problema. Ono što je definitivno jasno jeste da Glavni grad neće pustiti da ta preduzeća odu u stečaj. Neće pustiti da njihovi problemi budu veći, već da ih umanjimo i pomognemo kako bi kroz nekoliko godina dobili stabilna gradska preduzeća – kazao je Rakčević.

Dan

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …