Martinović: Više od šest miliona eura podrške za projekte u Beranama, Šavniku, Gusinju i Plužinama

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine podržalo projekte vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ukupnom iznosu od preko šest miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Pomenute opštine dostavile su Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjeve za podršku investicija za kapitalni budžet u ovoj godini.

U okviru pomenutih projekata podržana su dva projekta u ruralnom turizmu.

– Preko šest miliona eura podrške dodijeljeno je opštinama na sjeveru Crne Gore u oblasti vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Ovaj značajan iznos ne samo da poboljšava infrastrukturu vodosnabdijevanja, već i doprinosi unapređenju životnih uslova u ruralnim područjima – rekao je ministar Martinović.

Istakao je da je razvoj sela ključan za podršku ruralnom turizmu i poljoprivredi, ali i za stvaranje uslova koji će omogućiti povratak stanovništva na selo.

– Bitno je osigurati da životni uslovi na selu ne zaostaju za onima u urbanim sredinama – poručio je Martinović.

Prema njegovim riječima, ulaganje u razvoj sjevernog dijela zemlje kroz turizam, poljoprivredu i rješavanje demografskih problema, kao i zaštitu životne sredine, predstavlja sveobuhvatan pristup koji može pozitivno uticati na sve ove aspekte.

– Ovaj integrirani pristup stvara sinergiju između različitih sektora i doprinosi održivom razvoju regiona – zaključio je ministar Martinović.

Ministarstvo je projekte proslijedilo na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte.

DAN

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …