Miodrag Kostić sredinom maja objavljuje ponudu za preuzimanje Addiko banke

Kompanija Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića objaviće ponudu za preuzimanje dionica Addiko Bank AG sa sjedištem u Beču sredinom maja.

Austrijska komisija za preuzimanje je objavila da će ponuda biti objavljena “ne ranije od 13. maja 2024. godine, a najkasnije do 16. maja 2024. godine”.

Agri Europe je 25. marta ove godine preuzimajući 10 posto dionica Addiko Bank najavio dobrovoljno pokretanje ponude za sticanje dodatnih 17 posto udjela u banci.

Kompanija je imala rok da do 10. aprila obavijesti regulatora o svojoj ponudi. Rok je produžen do 24. aprila zbog kako je saopšteno “promijenjenih okolnosti” i potrebe da se u dodatnom pripremnom postupku procijeni nova vlasnička struktura Addiko Banke.

Agri Europe je, među ostalim, želio da pojasni da ne djeluje usklađeno sa srpskom Alta Pay Group koja je 28. marta izvijestila da je kupila 9,63 posto Addiko banke i da ima opcione ugovore s drugim dioničarima za povećanje udjela na 29,59 posto.

Agri Europe najavio je otkup dionica Addika po cijeni od 17,5 eura po dionici. Trenutna cijena dionica banke na Bečkoj berzi je 18 eura, prenosi Indikator.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …