Dokazi o milionskoj pljački u Lovćen banci 10 mjeseci putuju iz Trebinja do Tužilaštva u Herceg Novom

Istraga o prevari teškoj 1,3 miliona eura u filijali Lovćen banke u Herceg Novom već skoro godinu dana tapka u mjestu. Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Bosne i Hercegovine u julu prošle godine, nakon čega su saslušani u Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Poslije saslušanja su pušteni da se brane sa slobode. Nedugo nakon toga, kako je tad saopšteno, dokazi su upućeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koje vodi istragu o tom slučaju. Ipak, skoro deset mjeseci kasnije, kako “Dan” pouzdano saznaje, ti spisi nijesu stigli u hercegnovsko ODT. Razlog nije poznat.

Budući da nema dokaze, tužilac iz Herceg Novog spriječen je da postupa, odnosno da preduzima radnje kako bi se utvrdili svi detalji o prevari u kojoj je klijentu banke sa računa na nezakonit način skinuto 1,3 miliona eura i isplaćeno drugoj osobi. Umjesto toga, tužilac može samo da piše zamolnice i nove urgencije. Tužilac u hercegnovskom Osnovnom državnom tužilaštvu nije upoznat ni sa izjavama osumnjičenih, odnosno jesu li priznali krivicu i šta su naveli u svojim odbranama. Nije zvanično dostavljen dopis ni na osnovu kojih okolnosti su pušteni da se brane sa slobode. Takođe, tužilaštvo očekuje i dokaze koji se odnose na brojna vještačenja, među kojima su i DNK vještačenja, kao i spise u vezi sa predmetima koji su zaplijenjeni od osumnjičenih prilikom njihovog hapšenja koje su izvele policije Crne Gore i Bosne i Hercegovine u zajedničkoj akciji.

Zbog sumnje da su učestvovali u ovoj, do detalja organizovanoj akciji, u julu prošle godine u BiH su privedeni Ivana A., Marko D. i Saša K. Svi osumnjičeni su državljani Bosne i Hercegovine. Ivana A. sumnjiči se da je na prevaru s računa Budvanke M.O. u Lovćen banci u Herceg Novom podigla 1,3 miliona eura, dok se Saša K. i Marko D. sumnjiče za saučesništvo.

DAN

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …