Sunčan pijačni dan na Trgu nezavisnosti: Počeo projekat Pijaca u tvom naselju

Podgorica, (Media Biro) Gradsko preduzeće „Tržnice i pijace“ je u sklopu promocije svog novog projekta “Pijaca u tvom naselju” danas na Trgu nezavisnosti organizovalo pijačni dan na kojem se predstavilo 11 izlagača sa raznovrsnim proizvodima.
“Osim voća i povrća, imamo domaće sokove, likere, brašno, maslinovo ulje, ukrase prilagođene za Vaskrs i, naravno, nezaobilazno cvijeće koje je takođe jedan od simbola pijace. Poenta je da građani vide kako će to izgledati u podgoričkim naseljima i da će tu biti raznovrsna ponuda u skladu sa njihovim potrebama. Vjerujemo po komentarima sugrađana, kako ovdje danas, tako i putem mreža i portala da se zaista radi o jednoj dobroj ideji koju oni podržavaju i zato vjerujemo da će se u narednom periodu to zaista razvijati,” kazala je PR menadžerka “Tržnica i pijaca”, Biljana Jovović.
Osim prodajnih štandova, gradsko preduzeće “Tržnice i pijace” je imalo i svoj štand koji je bio informativnog karaktera, gdje su građani mogli da se informišu o ovom novom projektu, ali i daju svoje mišljenje o pijačnoj usluzi, o tome u kojim naseljima žele da vide pokretne pijace i u kojim danima im nedostaje pijačna ponuda.
“Glavni grad Podgorica i “Tržnice i pijace” su definisale prvu lokaciju za pokretnu pijacu u naselju Zagorič, kod pješačkog mosta koji spaja to naselje i naselje Malo brdo, tu imamo veliki broj zgrada i kuća tako da vjerujemo da će biti pun pogodak, jer je lokacija zaista lijepa, ali se nećemo na tome zadržati, već planiramo da to bude i u drugim dijelovima Podgorice,” dodala je Jovović.
Zadovoljstvo zbog mogućnosti da se predstave na današnjem pijačnom danu, ali i zbog samog pokretanja projekta “Pijaca u tvom naselju” izrazili su i izlagači.
“Sviđa mi se ovaj projekat, vidim da su ljudi aktivni, da se kupuje i po svemu ima čistu desetku, što se mog mišljenja tiče. S obzirom na to da sam izložio domaću robu, cijena kupusa je jedan euro, mladi plastenički krompir je jedan euro, krastavac je 1,50€, tikvica 1,50€, jagode 3,50€ po kilogramu. Ovo je jutros sve ubrano i doneseno ovdje. Cijeli centar miriši od jagoda i normalno da će svakoga da privuče,” kazao je izlagač, Dragomir Radosavović.
Važnost ovog novog projekta koji privlači pažnju šire javnosti prepoznala je i Ivana Varagić iz Domaćinstva Varagić.
“Imam nekoliko svojih domaćih proizvoda, domaći sok od divljih kupina, malina, slatko od borovnica, džem od drenjina, sok od drenjina, slatko od šargarepe, kivija, kolače, baklave, urmašice, bugarske ruže… Veliki je izbor, za svakoga po nešto,” istakla je Varagić.
Svoju bogatu ponudu hladno cijeđenih sokova, džemova, marmelada, salata i svježeg voća i povrća predstavio je i brend Frudo.
“Ideja projekta “Pijaca u tvom naselju” je veoma značajna jer daje mogućnost građanima da vide i probaju naše proizvode, te da predstavimo nešto novo na našem tržištu, a to su sokovi bez dodatka šećera i aditiva,” navela je predstavnica brenda Frudo, Simona Duša.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …