Mistični Balkan dovodi turiste iz SAD u Crnu Goru i na ZB

Dolazak turista iz SAD na Zapadni Balkan biće poseban cilj projekta „Jačanje transatlantske saradnje u oblasti turizma između zemalja Zapadnog Balkana i SAD” koji realizuju privredne komore regiona uz podršku ambasada Sjedinjenih Država.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom radnog ručka upoznao sa planovima projekta koji se promoviše pod sloganom „Mistični Balkan” i trebalo bi da bude potvrda dobre regionalne saradnje.

Tokom razgovora je konstatovano da bi dolazak američkih turista bio pravi znak da je region bezbjedan i da nudi mnogo toga zanimljivog, a bio bi i prava poruka kompanijama iz SAD da bi trebalo da dodatno investiraju u Zapadni Balkan.

Naglašeno je i da bi saradnja u turizmu mogla da ima veliki multiplikacioni efekat na brojne druge privredne sektore i da je projekat velika šansa za region.

Najavljeno je da će narednog mjeseca u Vašingtonu tokom Transatlantskog ekonomskog foruma Jugoistočne Evrope, biti potpisan Memorandum o saradnji između inicijatora projekta.

Glavni događaj planiran je za oktobar, kada će se održati konferencija kojoj će prisustvovati i veliki američki turoperatori.

Zaključeno je da je za uspjeh projekta neophodno i osigurati više boljih avio konekcija od Sjedinjenih Država do zemalja Zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ambasade SAD, predvođeni zamjenicom ambasadorke Nikol Otala, kao i čelnici komora Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije…

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …