Geopolitička situacija onemogućava letove Podgorica – Tel Aviv

Air Montenegro obavještava javnost, svoje putnike i partnere, o otkazivanju planiranih čarter letova ka Izraelu. Kompanijski Odbor za sigurnost je donio ovu odluku na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba.

”Bezbijednost putnika i članova posade naš je aspolutni prioritet. S tim u vezi, složena geopolitička situacija u Izraelu i regionu, kao i njena nepredvidljvost, negativno utiču na kontinuitet letenja ka Tel Avivu. Zbog toga smo bili prinuđeni da otkažemo planirane letove”, izjavio je izvršni direktor, Mark Anžur.

Osim sigurnosnih razloga, finansijski parametri koji ukazuju na visoki stepen rizika, predstavljaju i premije osiguranja čija vrijednost raste. Za iste letove, cijena osiguranja je u više navrata porasla, što jasno pokazuje trend povećanja rizika u vazdušnom saobraćaju ka ovoj destinaciji. Svjetski osiguravači vazduhoplova prepoznaju ovaj izazov, što naglašava ozbiljnost situacije.

Međutim, Air Montenegro ostaje u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama u Izraelu, a o eventualnom uspostavljanju letova, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

”Iskreno se nadamo brzom smirivanju geopolitičke napetosti i povoljnim uslovima za nastavak naših letova. Na svaku pozitivnu promjenu ćemo sa zadovoljstvom i adekvatno odreagovati”, zaključuje gospodin Anžur.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …