Izvorište Bolje sestre posjetili predstavnici ambasada Kvinte i članovi kabineta Predsjednika

Izvorište Bolje sestre i korito rijeke Morače posjetili su predstavnici ambasada Kvinte (Njemačke, Francuske Italije i delegacije Evropske unije ) i članovi kabineta predsjednika Crne Gore, gdje smo ih upoznali sa problemom nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska, i ekocidom u koritu rijeke Morače, saopštio je Zoran Lakušić, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda.

Predstavnici ambasada Kvinte izrazili su svoju zabrinutost zbog ovog problema i podržali naše napore u zaštiti prirode i očuvanju vodnih resursa. Takođe su izrazili spremnost da pruže podršku i pomoć u rješavanju ovog problema.

Tokom posjete, predstavnici ambasada su imali priliku da vide izbliza štetne posljedice nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka na izvorište Bolje sestre i korito rijeke Morače. Bili su iznenađeni razmjerama devastacije.

Na kraju posjete, izrazili su zahvalnost što su imali priliku da vide ovaj prelijepi dio prirode i obećali su da će se angažovati u pomoći na zaštiti i očuvanju izvorišta Bolje sestre i korita rijeke Morače.

“Ova posjeta je bila korak naprijed u borbi protiv nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka i važan korak ka očuvanju prirodnih resursa Crne Gore”, zaključio je Lakušić.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …