Dukaj-Neđeši: Saradnja u oblasti digitalizacije i e- uprave

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Ministar Dukaj je zahvalio na podršci Mađarske i ambasadora upoznao sa prioritetima u radu Ministarstva na čijem je čelu.

„Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost procesi koji se moraju razvijati istovremeno, jer su neodvojivi i veoma važni za nesmetano funkcionisanje države. Prepoznali smo značaj i vrijednost same digitalne transformacije i nastojimo da ovaj koncept unaprijedimo i u potpunosti promovišemo. S tim u vezi, kroz stvaranje jedne savremene i efikasne elektronske uprave, trudimo se da digitalizujemo sve poslovne i društvene procese“, kazao je ministar Dukaj.

Dukaj je istakao da su mađarska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

Ambasador Neđeši je istakao da je Mađarska spremna da u svakom trenutku Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške u procesu reforme javne uprave.

On je kazao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija.

Tokom sastanka je konstatovano i da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u oblastima digitalizacije i sajber bezbjednost u kojima dvije zemlje u kontinuitetu ostvaruju kvalitetne i obostrano važne partnerske odnose.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …