boka

Matijašević: Nema koruptivnog posla – prodate akcije “Vektra investmenta”, a ne “HTP Boka”

Kompanija “Elena grup”, u vlasništvu biznismena Danila Matijaševića iz Herceg Novog, kupila je na berzi 33,3 odsto akcijskog kapitala kompanije Dragana Brkovića “Vektra Boka” za 350.000 eura.

Akcije je prodala “Vektra Boka”, kojoj je sada ostalo 59 odsto kapitala u toj kompaniji.

Iz sindikata radnika tog preduzeća istakli su da kupljene akcije nisu akcije HTP “Boka”, već su bile u vlasništvu kćerke kompanije “Vektra investment”, koja je takođe u vlasništvu Brkovića.

Sindikat je reagovao na navode druge grupe radnika, okupljene u NVO “Bivši radnici Vektra Boke”, koju predvodi Đorđe Rajak, koji su izrazili sumnju u mogući koruptivni posao i pozvali Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da provjeri ovaj posao.

Prodaju ovog paketa po 0,04 eura po akciji oglasila je “Vektra Boka”.Trgovati se moglo od 2. do 9. aprila, a završena je preko Bull and Bear brokera. Među deset najvećih akcionara “Vektra Boke” kod Centralnog klirinškog depozitarnog društva već se vodi “Elena grup”, što znači da je transakcija završena prvog dana trgovine.

Stečaj prijeti već tri godine

Uprava prihoda već tri godine vodi postupak protiv “Vektra Boke” u kom traži otvaranje stečaja zbog kršenja plana reorganizacije i duga od oko 1,5 miliona eura. “Vektra Boka” je u više navrata uspjela da izbjegne stečaj odlaganjima i zahtjevima za izuzeće sudija, a postupak su do sada vodila četvorica sudija. Na poslednjem ročištu zastupnik kompanije Ranko Grbavac dostavio je garanciju da su sredstva za namirenje obezbijeđena, a naredno ročište zakazano je za 29. april.

Matijašević je za “Dan” kazao da je čitav proces kupovine akcija završen na transparentan način.

DAN

Provjerite slična mjesta

Putin Zapadu: “Imajte na umu, države su vam male i gusto naseljene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi evropske zemlje trebale preispitati svoje pozive da …