Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita


Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda u 2023. godini, što predstavlja rast od 45% u odnosu na 2022. godinu.
Ostvareni profit, kao pokazatelj uspješnosti poslovanja i efektivne zarade kompanije, iznosi 3,47 miliona. U poređenju sa 2022. godinom, u kojoj je finansijski rezultat usled investicionih ulaganja i globalnih trendova bio negativan, ukupan rezultat je bolji za 5.93 miliona eura. Takođe, 475 hiljada bezbjedno prevezenih putnika, predstavlja porast od 31.05% u odnosu na 2022. godinu. Pored toga, mreža od 17 redovnih destinacija, sa tendencijom daljeg rasta svih parametara u 2024. godini, svjedoči o uspješnosti kompanije.
Rijetkost u avioindustriji predstavlja činjenica da je Air Montenegro, već u trećoj godini poslovanja ostvario pozitivan finansijski rezultat, što potvrđuje snagu i održivost kompanije. Sve navedeno, rezultat je predanog rada kompanijskog tima i pravilnih strateških odluka koje su omogućile efikasno prilagođavanje tržišnim trendovima.
“Ponosni smo na finansijske rezultate ostvarene tokom 2023. godine. Takođe, svjesni smo predstojećih izazova, ali i velikog potencijala koji ima kompanija. Nastavićemo da pružamo najbolju moguću uslugu našim putnicima. U našem fokusu će i dalje biti podrška turističkoj privredi i generisanje što većeg turističkog prometa, za dobrobit ekonomskog razvoja Crne Gore.”, izjavio je izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur.
Air Montenegro zahvaljuje svojim putnicima, partnerima i zaposlenima na posvećnosti koju su pokazali tokom protekle godine. Iz kompanije ističu da s optimizmom planiraju buduće aktivnosti u cilju jos intenzivnijeg povezivanja Crne Gore sa ostatkom Evrope i svijeta. ”Crna Gora zaslužuje da bude brendirana kao izuzetno atraktivna turistička destinacija, dominantno orjentisana ka visokoplatežnim tržištima. Air Montenegro je posvećen tome.”, zaključuje izvršni direktor, Mark Anžur.

Provjerite slična mjesta

Drugi najveći turoperator u Evropi poručuje Njemcima: „Dođite u Crnu Goru, zato što je ovdje sve autentično“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je domaćin DRV fvw Destination Forum-a, u okviru …