Abazović o upitnosti rada žičare: Svjesne opstrukcije, ili neko hoće da reketira investitora

Ili imaju svjesno opstrukcije, ili neko hoće da reketira investitora, kazao je lider GP URA i bivši premijer Dritan Abazović, komentarišući medijske navode da je upitno puštanje žičare Kotor-Lovćen u komercijalnu upotrebu u novoj sezoni, narednog mjeseca.

Vijesti su nedavno objavile da Vlada nije ispunila obaveze definisane ugovorom o izgradnji, potpisanim u decembru 2021. sa koncesionarom koji čini konzorcijum Novi Volvox & Leitner Italija.

Prema tom ugovoru, Vlada je imala obavezu da izgradi javnu infrastrukturu, uključujući i elektro-energentsku infrastrukturu, i da koncesionaru obezbijedi priključak na mrežu najkasnije do 15. aprila 2023. godine. Kako to nije bilo moguće, koncesionar je prihvatio zahtjev Vlade da izgradi najveći dio infrastrukture, na osnovu čega je 26. aprila 2023. godine potpisan ugovor o izgradnji infrastrukture, uz obavezu da se ona otkupi nakon puštanja u rad.

Abazović, koji je prošle godine otvorio žičaru Kotor-Lovćen, kazao je da su u ovom slučaju moguća dva scenarija.

– Ili imaju svjesno opstrukcije, što bi bilo poražavajuće za nas kao turističku destinaciju u susret glavnoj turističkoj sezoni, ili neko hoće da reketira investitora. Trećeg, za mene logičnog, objašnjenja nema – rekao je on za TV Nova M.

On je rekao da je žičara u najbržem mogućem roku puštena u rad.

– Radila je određeni vremenski period od 14. avgusta do kraja te sezone. Ova sezona treba da joj bude pravi bum, da počne na vrijeme i da se koorinira sa dolaskom svih kruzera, ali i drugih organizovanih tura – poručio je Abazović, ističući da se nada da će se naći određena solucija.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …