Cijene ulaznica za nacionalne parkove iste kao prošlogodišnje, godišnja propusnica 13,5 eura

U Nacionalnim parkovima Crne Gore (NPCG) naveli su da su cijene ulaznica iste kao prošle godine, dok je ponuda obogaćena novim sadržajima.

Iz Nacionalnih parkova ističu da su, već po završetku prethodne, počeli pripreme za novu sezonu, a predsezonu koriste da otklone nedostatke i poboljšaju uslugu.

– Što se tiče cijena, prošle godine je donešena jedna izmjena Odluke o naknadama koja je i ove godine na snazi tako da su cijene dnevnih ulaznica U NP Durmitor i NP Skadarsko jezero ostale pet eura. U NP Biogradska gora su četiri eura, dok su u NP Prokletije i Lovćen tri eura – kazao je za Gradski portal stručni saradnik za turizam u JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Bogdan Đurašković.

Posjetioci mogu po povoljnoj cijeni da kupe i godišnju propusnicu za neograničeni broj posjeta svim nacionalnim parkovima u Crnoj Gori.

Njena cijena je za sada 13,5 eura što zaista pokazuje da svi ljubitelji prirode, boravka u njoj kao i na neki način ispunjavanja sa njom po veoma pristupačnim cijenama mogu sebi priuštiti to zadovoljstvo koje nam je, složićete se, sve češće potrebno, pa i neophodno, istakao je Đurašković.

Parkovi će, kako kaže, u novoj sezoni posjetiocima ponuditi i nove sadržaje.

Za sada ono što je novitet u toj nekoj našoj ponudi jeste formiranje nove staze za boso hodanje u NP Lovćen. Takođe i obnova već postojeće dječje staze na području Ivanovih korita, najavio je on.

Dan

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …