Žustra rasprava u Skupštini; Mandić opoziciji: Napadajte mene, ne Spajića

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju našao se kao tačka dnevnog reda na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore, a bilo je riječi i o Odboru za evropske integracije na kojem je trebalo da se raspravlja o saslušanju šefa diplomatije Filipa Ivanovića i ministarke evropskih poslova Maida Gorčević.

Naime, predstavnici parlamentarne većine i Bošnjačke stranke nijesu došli na sjednicu, a poslanik DPS-a Ivan Vuković kazao je danas na sjednici da je to prvorazredni skandal.

  “Treba vi, gospodine Mandiću, zbog toga da se zabrinete, jer ste tu gdje jeste. Ono što radi ZBCG proizvodi štetu po interese Crne Gore”, poručio je Vuković predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću.
  Predsjednik Skupštine Andrija Mandić poručio je da oko sporazuma za vršenje vlasti najmanje treba da brine opozicija.

  “Ostavite nama da se dogovaramo oko koalicionog sporazuma. Neće nam ga niko sa strane tumačiti. Vidim da neki izgorješe da nekako uđu u parlamentarnu većinu. Ali, imam za opoziciju dobronamjerni savjet: ne napadajte premijera Milojka Spajića, napadajte mene. Rušite politiku koju vodite godinu dana, to vam nanosi štetu”, kazao je Mandić.

  Nikolić: Većina želi da ispod žita dođe do rekonstrukcije Vlade

  Poslanik DPS-a Andrija Nikolić tvrdi da većina želi da ispod žita dođe do rekonstrukcije Vlade.

  “Ovo je farsa. Zar mislite da ćemo povjerovati u ova politička objašnjenja, to je toliko neozbiljno? Ne pamtim da se ovo oko Odbora desilo u parlamentarnoj praksi”, poručio je Nikolić.

  Bojović: Vuković komunicirao sa Medenicom, a priča o evropskom putu

  Poslanik DNP-a Vladislav Bojović poručio je da Vuković ne može govoriti o veropskom putu, jer je komunicirao sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom, osumnjičenoj za brojne krivična djela.

  “Uklizavate se, gospodine Vukoviću, premijeru Milojku Spajiću, ali očigledno je da on shvata da biste ulaskom u Vladu, štitili kriminalce i učesnike korupcionaških afera”, tvrdi Bojović.

  Vukićević: Ne mijenjam se zbog fotelje

  Poslanica DNP-a Maja Vukićević osvrnula se na svoje glasanje u Savjetu Evrope, kada je bila izričito protiv ulaska Kosova u SE.
  “Smatram bespotrebnim da bilo ko iz Vlade komentariše moje glasanje. Jedan od aspiratora uvredljivih komentara na mrežama je upravo bio Vuković, jer je tagovao ljude po Tviteru. Mene te uvrede ne dotiču. Moj stav je bio isti i prije izbora, ja se ne mijenjam zbog bilo kakve fotelje”, kazala je ona.

  Nakon toga se za riječ javio Vuković, podsjetivši Vukićević da je Crna Gora priznala Kosovo, “pa ako im smeta, neka pokrenu inicijativu da se ta odluka revidira”.

  “To je vaše pravo, nemam problem sa tim. Ja imam problem sa tim jer ste vi dio vladajuće koalicije, a djelujete suprotno evropskim sporazumima”, smatra Vuković.

  Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović osvrnula se na uvredljive komentare upućene prethodnih dana ministarki Maidi Gorčević i Vukićević.

  “Junaci društvenih mreža i portala, sigurni budite da nas nećete pokolebati. Hrabre smo i jake žene i nastavićemo sa svojim rado. Bavićemo se politikom kao i muškarci”, poručila je ona.

  Predsjednik Skupštine Andrija Mandić poručuje da oko sporazuma za vršenje vlasti najmanje treba da brine opozicija.

  “Ostavite nama da se dogovaramo oko koalicionog sporazuma. Neće nam ga niko sa strane tumačiti. Vidim da neki izgorješe da nekako uđu u parlamentarnu većinu”, istakao je Mandić.

  RTCG

  Provjerite slična mjesta

  Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

  Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …