Popust 75 odsto: Kriza tržišta nekretnina na primjeru

Kako trendovi na tržištu rada nastavljaju da se mijenjaju u periodu nakon pandemije, sektor poslovnih nekretnina u Sjedinjenim Državama je teško pogođen.

Zbog tekućeg pomaka ka daljinskim i hibridnim modelima rada, stopa upražnjenosti poslovnih zgrada u zemlji raste, a aktivnost zakupa opada, piše Investitor.

Vašington, glavni grad SAD-a, bio je među najteže pogođenim tržištima komercijalnih nekretnina u zemlji. Čak i Njujork doživljava velike probleme i uništenje vrednosti vrhunskih komercijalnih zgrada. Kao rezultat toga, poslovni prostori koji su zastareli sada se prodaju uz ogromne popuste.

U objavi na Tviteru, preduzetnik nekretninama je podelio vest da je poslovna zgrada u Vašingtonu prodata sa čak 75 odsto popusta.

“Poslovna zgrada od 175.000 kvadratnih stopa na 1101 Vermont Avenue prodata je za 16 miliona dolara”, rekao je on, dodajući da je zgrada poslednji put prodata 2006. godine za 60 miliona dolara. Važno je istaći da je procenjena vrednost iste zgrade 2018. godine bila 72 miliona dolara.


B92

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …