Nastavlja se izgradnja šetališta uz Moraču, vrijednost radova 250.000 eura

Nastavlja se izgradnja šetališta uz rijeku Moraču radi stvaranja relaksirajuće oaze, s minimalnim intervencijama na postojećem uređenju, poručuli su za našu televiziju iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Radovi će uključivati raščišćavanje terena, izgradnju staze, postavljanje rasvjete, te mobilijara.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice najavljuju nastavak izgradnje drugog dijela šetališta duž obale Morače, od Njegoševog parka do mosta Milenijuma.
Glavni potencijal ovog prostora jeste njegova lokacija, a cilj realizacije jeste stvoriti mirnu oazu koja će korisnicima pružiti taj neki prostor za realiksaciju. Sam izgled šetališta kao i materijalizacija je preuzeta, tačnije je u skladu sa već izgrađenim šetalištem, kaže Milica Đurišić iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Odabrana je ponuda za izvođenje radova u vrijednosti od dvije stotine pedeset hiljada eura sa PDV-om. Međutim, na početak radova utiče više faktora, ističe Đurišić.

“Najprije je to zaključivanje ugovora sa izvođačem radova, zatim je važno odabrati stručni nadzor, nakon čega ide prijava gradnje kod nadležnog ministarstva i uvođenje izvođača u posao. S obzirom da nismo te neke osnovne korake ispunili, ne mogu sa preciznošću da kažem kada će tako početi radovi”, kazala je Đurišić.

Lokacija je podijeljena na dvije faze izvođenja, a radi se o minimalnim intervencijama na postojećem uređenju, navodi Đurišić.


“Od radova je predviđeno raščišćavanje terena, zemljani radovi u smislu skidanja površinskog sloja i poravnanje terena, izgradnja staze, izgradnja javne rasvjete, izgradnja sistema za navodnjavanje okolnog zelenila i postavljanje urbanog mobilijara”, kaže Đurišić.

Đurišić ističe da je u planu uređenje šetališta duž obala rijeke Ribnice, s naglaskom na prethodno osmišljeno idejno rješenje koje obuhvata prostor od objekta Banja do Sastavaka.

Gradski

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …