Milatović: Upitan ekonomski razvoj koji nosi samo povećanje zarada

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kaže da je, bez dodatnih reformi u administraciji i obrazovanju, kao i smislenih razvojnih politika utemeljenih na sređenoj planskoj dokumentaciji i unaprijeđenom investicionom ambijentu, dugoročni održiv ekonomski razvoj, koji sa sobom donosi povećanje plata i penzija, upitan.

– Sve ostalo predstavlja politički marketing i ekonomski populizam koji bi kao rezultat mogao imati smanjenje konkurentnosti naše privrede, uz povećanje javnog duga, što nažalost vidimo da se dešava i što zahtijeva dodatnu pozornos – kaže Milatović u intervjuu za Dan i naglašava da je pokretanje investicionog ciklusa u infrastrukturu neophodno.

Komentarišući krizu vlasti zbog odnosa Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad, Milatović je rekao da politički subjekti ne bi trebalo da vode borbu za prevlast i kontrolu nad sektorom bezbjednosti, već da su dužni da zajednički rade na uspostavljanju sistema koji će štititi interese države i građana, i koji će dati odlučan odgovor na probleme sa kojima se kao zemlja i dalje suočavamo u ovoj oblasti.

Milatović nije želio da komentariše odnose koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i PES-a jer su oni, kako kaže, generisani, prije svega, odnosom lidera ta dva subjekta – Andrije Mandića i Jakova Milatovića,čija saradnja sada predstavlja osnovu parlamentarne većine.

– Što se tiče mog političkog djelovanja, jasno je da pripadam umjerenim političarima koji afirmaciju ideje građanskog i evropskog centra vide kao ključnu u novoj konstalaciji političkih odnosa u Crnoj Gori. Čvrsto stojim da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe moraju ostati jedan od najvažnijih temelja našeg društva – poručio je Milatović.

Kako je rekao, povećanje životnog standarda, beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, ulaganje u ljudski kapital, kao i zaštita životne sredine, neki su od prioriteta njegovog političkog djelovanja.

DAN

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …