Skupština Glavnog grada: Formiran odbornički klub Pokret za Podgoricu

Nakon dva odgađanja, danas je počela sjednica Skupštine Glavnog grada. Novi Klub odbornika u Skupštini Glavnog grada, koji čini pet bivših odbornika Pokreta Evropa sad, zvaće se “Pokret za Podgoricu”, saopšteno je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Poseban klub odbornika u Skupštini Glavnog grada čine Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da suoni dostavili izjave da više nijesu članovi PES-a.

Kazala je da je odbornik Radović obavijestio da je konstituisan novi klub, kao i da žele da promijene naziv kluba u Pokret za Podgoricu.

Klikovac: Dvojac Abazović-Milatović kreirao novu političku platformu

Andrija Klikovac (DPS) kazao je da “danas svjedočimo novim političkom okolnostima u Skupštini Glavnog grada, a da je prije toga bilo političke krize.

Istakao je da se u Skupštini Podgorice vidjelo “političko gepekovanje odbornika”.

“Dugo se govorilo medisjki a to je da su Abazović i Milatović sproveli prlatformu u sklopu nove parlamentarne većine i pokazali da su oni ti koji kreiraju političke okolnosti. U narednom periodu ćete imati nastavak duboke političke krize i da ćes se Pokret EU sad nalaziti u novim političkim dubiozama. Milatović želi da nastavi da kontorliše plitičku vlast u Podgorici i da sa Abazovićem nastavi nefunkcionalnost lokalne samouprave. Biće prijevremenih loklanih izbora. Nijesmo pregovarali sa PES-om, to da znate”, istakao je Klikovac.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević kazao je da se u Skupštini Glavnog grada vode dijalozi i razgovori, te da je nikad veća stastabilnost u glavnom gradu.

Miloš Mašković (SD) pitao je Borovinić Bojović kako je, u ponedeljak, odložila sjednicu na zahtjev kluba koji nije postojao.

Odgovorila mu je da je 5. marta Skupština obaviještena o formiranju novog klub, a odbornici i odbornici će po pravnom okviru dobiti obavještenje o tome na sjednici.

Mašković je podsjetio da je predstavnica javne ustanove “Kakaricka gora” Đurđina Turković prekinula njegovu pres konferenciju prošle nedelje te da je tada iznio nove podatke o dešavanjima u toj ustanovi i upozorio na navodnu zloupotrebu narkotika.

Borovinić Bojovićje kaže da je važno poštovati dignitet svakog odbornika bez obzira na partiju koju pripada.

“Od mene ne možete očekivati da igram ulogu učiteljice ili vaspitačice, jer to nije moja uloga”, objasnila je ona.

Proljećni pazar od 29. aprila do 15. maja

Vršiteljka dužnosti sekretarke Sekretarijata za kulturu Ana Medigović obavijestila ih je da će Proljećni pazar biti održan, ako sve bude po planu, od 29. aprila do 15. maja. Lokacija je Trg nezavisnosti. 

Klikovac je kazao da treba da podrže to i da je to dobar projekat.

“Iako je Novogodišnji pazar bio jako dobor posjećen, organizacija nije bila baš dobra a sada treba možda razotriti da se promijeni lokacija, pa da se napravi na Sakalinama kako bismo promovisali naše rijeke ili u Rogamima”, predložio je Klikovac.

Klikovac je ocijenio da će građani Podgorice biti “politički taoci dogovora unutar parlamentarne većine koja se ne može dogovoriti”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …