Ministar Joković obišao Stočnu i Veliku pijacu i Tržni centar Gintaš: Neophodne niže cijene zakupa za održivije tržište

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković je, u cilju sagledavanja situacije i upoznavanja sa plasmanom poljoprivrednih proizvoda, posjetio Stočnu pijacu, Veliku pijacu i Tržni centar Gintaš gdje se vrši plasman najvećeg dijela poljoprivrednih proizvoda.

Stočna pijaca

Tokom obilaska ministar je razgovarao sa prodavcima voća i povrća kao i sa prodavcima stoke. Prodavci su ministru Jokoviću iznijeli svoje stavove u vezi sa plasmanom proizvoda i sa uslovima u kojima obavljaju trgovinu.

Zakupci tezgi istakli su da je glavni problem cijena zakupa. Naglašeno je da visina zakupa prisiljava prodavce da podižu cijene svojih proizvoda kako bi ostvarili profit, što dalje rezultira manjom potražnjom za poljoprivrednim proizvodima.

Stav Ministarstva je da taj iznos može biti značajno niži i da kao takav snažno utiče na konačnu cijenu poljoprivrednih proizvoda kao i na broj domaćih proizvođača koji plasiraju svoje proizvode na pijacama. U tom pravcu ćemo u narednom periodu prema nadležnim institucijama izaći za nizom predloga u cilju rješavanja izazova sa kojima se suočavaju naši poljoprivredni proizvođači.

Provjerite slična mjesta

Upozorenje zbog pojačane opasnosti od požara

Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorava građane da ne pale …