Dobardžić: Drašković smijenjen zbog “nestanka” pola miliona eura, ja neću biti paravan za zataškavanje sumnjivih poslova

Vladan Drašković je smijenjen sa funkcije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore zbog niza teških propusta uključujući kršenje Statuta, objasnio je predsjednik Odbora direktora, Eldin Dobardžić.

“Drašković je samoinicijativno odobrio isplatu 551 hiljade eura za kupovinu dijela aerodromske opreme bez saglasnosti Odbora direktora, a Statut jasno kaže da izvršni direktor raspolaže sredstvima u iznosu do 100 hiljada eura, dok mu za iznos od preko 100 hiljada eura treba saglasnost upravo Odbora direktora”, rekao je on.

“Osim toga, s obzirom na to da se sada govori o novcu koji je usput i ‘nestao’ ili je ‘zamrznut’ i da je u slučaj uključena policija, sada i javno pitam gospodina Draškovića gdje je 551 hiljada eura? Na čijem računu je novac? Kada će biti vraćen Aerodromima Crne Gore?”, pita Dobardžić.

On je naglasio da je smjena Draškovića logična posljedica okolnosti da se  kompanija, potencijalno, suočava sa tim da drugi put za istu stvar isplati preko pola miliona eura.

“Niti sam dao saglasnost za isplatu 551 hiljade eura niti me je bivši izvršni direktor neposredno obavijestio da je novac nestao niti ću bilo kome služiti kao paravan za zataškavanje izrazito sumnjivih poslova. Žao mi je što se resorni ministar, nakon sastanka na kom mu je i državni sekretar predočio sve činjenice, na neprimjeren način obrušio na moju malenkost. Kao odgovornog čovjeka, mene samo zanima istina i pošten rad. Balast uplate pola miliona eura na pogrešan račun, nosiće neko drugi”, poručio je Dobardžić.

“Na kraju, pitam gospodina Radulovića šta bi on radio da je neko u hijerarhiji ko mu je podređen bez njegove saglasnosti potrošio pola miliona eura i da je taj novac, na kraju, završio na pogrešnom računu”, naveo je Dobardžić.

Provjerite slična mjesta

Upozorenje zbog pojačane opasnosti od požara

Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorava građane da ne pale …