ANDRIĆ: Nastavljamo zajedničku misiju: Podrška borbi za pravo žena i djece na život bez nasilja

Poštovane predstavnice Sigurne ženske kuće, SOS telefona Nikšić i SOS telefona Podgorica.

Piše: Jelenka Andrić, poslanica PES-a

izražavam duboko poštovanje za Vaš dugogodišnji uspješan i naporan rad za pravo žena i djece na život bez nasilja, za život žena bez nasilja. U Odboru za rodnu ravnopravnost, i od mene lično, imate snažnu podršku i sigurna sam da ćemo zajedničkim djelovanjem doprinijeti ostvarivanju humanih i plemenitih ciljeva.

Zbog reagovanja koje ste uputili na moju izjavu, sa poslednjeg skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost, u obavezi sam da pojasnim da se interpretacija podataka o osnaživanju žena žrtava nasilja, ne odnosi ni na jednu NVO ili bilo koju drugu organizaciju koja se bavi ovom problematikom. Informacije su iz Centra za podršku djeci i porodici, čiji je osnivač opština Bijelo Polje, o čemu se raspravljalo na sjednici lokalnog parlamenta, gdje je saopšteno da su uspjeli za 2022. da osnaže samo jednu osobu.

Žao mi je da ste razumjeli da šaljem pogrešnu poruku našim građanima i da moja sugestija u kontekstu upotrebe podrške psihijatara i psihologa, stigmatizuje žrtve nasilja, naprotiv.

Ostajem dosljedna porodičnim vrijednostima i vjerujem da će ovaj nesporazum ostati iza nas.

Poštujući i promovišući medjunarodna načela o ženskim i dječjim ljudskim pravima, što je i vaša misija, uradićemo sve da sa vašim organizacijama i nadležnim institucijama unaprijedimo položaj žena i djece žrtava porodičnog nasilja.

U narednom periodu očekujem da ćemo unaprijediti saradnju, sigurna da zajedno možemo i bolje i više.

Provjerite slična mjesta

Mujović: U CEDIS-u ne cvjetaju ruže, Čađenović došao na gotovu štetu

Sjednica Skupštine je u toku, a na dnevnom redu su poslanička pitanja. Ministar energetike i …