Saopštenje ministra Danila Šaranovića o slučaju “Berane”

Povodom jučerašnjeg incidenta u Beranama održao sam hitan tematski kolegijum sa v.d direktorom Uprave policije i pomoćnicima direktora za sektor za borbu protiv kriminala, granične policije i opšte nadležnosti.

Kako nisam zadovoljan cjelovitošću informacija koje sam dobio, saglasno članu 14 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima tražio sam od v.d direktora hitan Izvještaj o predmetnom događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti.

Imajući u vidu da je prilikom samog događaja došlo do upotrebe sredstava prinude od strane policijskog službenika, formirao sam i Komisiju za ocjenu okolnosti pod kojima su upotrijebljena sredstva prinude, čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika.

Takođe, u cilju objektivnog informisanja javnosti i kako bi se ista zaštitila od paušalnih informacija, dalja istraga koja se vodi od strane nadležnog tužioca utvrdiće na koji način je došlo do povrede službenika sektora granične policije.

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …