Nedović o sukobu Demokrata i PES-a: Mislim da nije došlo do krivičnih djela, vjerujem da su to nesuglasice

Mislim da nije došlo do krivičnih djela za sve ono što se Vlada optužuje. Vjerujem da su to samo neke nesuglasice koje se moraju riješiti – ocijenila je poslanica Pokreta „Evropa sad“ Jelena Nedović odgovarajući na pitanja koja se tiču sukoba između Demokrata i Pokreta „Evropa sad“ nakon izbora v.d. direktora Uprave policije.

Podsjećamo, Crna Gora je od ponoći do tri ujutru 13. marta bila bez direktora Uprave policije, jer je odluka Vlade o razrješenju Zorana Brđanina, donijeta 3. marta, stupila na snagu na isteku 12. marta, a Vlada do tog roka nije izabrala njegovog nasljednika, odnosno odbila je prijedlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora bude Lazar Šćepanović.

Zakon o unutrašnjim poslovima nalaže da se v.d. direktora policije imenuje na prijedlog ministra unutrašnjih poslova, a Vlada je na prijedlog premijera Milojka Spajića na tu poziciju izabrala Aleksandra Radovića.

Nedović je, gostujući na Televiziji E, kazala da vjeruje da su to samo neke nesuglasice koje se moraju riješiti.

– Ako mislimo o budućnosti Crne Gore i o našim građanima i evropskom putu, mora se sjesti i razgovarati. Svi smo odrasli i zreli ljudi i treba sjesti i razgovarati. Ako neko ima neki problem ili mu nešto smeta u funkcionisanju Vlade, to treba da se kaže i da se ti problemi rješavaju. Nema potrebe da dolazi do eskalacije problema, jer ne smijemo da zaboravimo da su nas građani birali i da smo pobijedili na ovim izborima – istakla je Nedović.

Uprkos brojnim upozorenjima koja stižu sa Zapada da ne vide kao svoje partnere koaliciju ZBCG i čijih bi redova nakon rekonstrukcije vlade imali ministre, Nedović smatra da bi oni bili u potpunosti na Evroatlanskom putu.

– Bez obzira što se ministri postavljaju politički ipak je to na neki način profesionalna funkcija. Ono što ja želim, jeste da vjerujem u procjenu gospodina Spajića. Nemojmo da zaboravimo, ZBCG bez obzira što možda ideološki pripadaju negdje desno, ako bi tako politički analizirali, izglasao sve ono što je bilo bitno za Crnu Goru, a to jeste da smo mi u ovoj koaliciji sa ZBCG-om uspjeli da odblokiramo procese koji se tiču poglavlja 23 i 24. Sve dok ova koalicija, poštuje sporazum i poštuje zadate ciljeve, a to jeste da je Crna Gora jedinstvena, da u ovoj državi svako od naših građana ima pravo da se izjašnjava kako on želi, sve dokdržava ide prozapadno, dok je cilj Evropska unija, ova vlada će držati stabilnost – zaključila je Nedović.

Spajićeva politika

– Nikad nijesam ulazila u dubiozu sukoba predsjednika Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića. Ono što je mene opredijelilo za politiku Spajića jeste upravo proevropski put i što sam prepoznala dobru volju i želju da Crna Gora bude sljedeća članica Evropske unije – poručila je poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović.

Istakla je da se od samog starta zalaže za EU put.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …