Predsjednik Crne Gore pohvalio ograničenje marže za 500 artikala

Dobro je što 44. Vlada nastavlja napore prethodnih kako bi zaštitila životni standard naših građana, poručio je na društvenoj mreži Iks (X) predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

– Rast cijena je jedan od najvećih problema sa kojim se naši građani suočavaju. Kumulativna stopa inflacije u prethodne dvije godine je iznosila više od 20 odsto, a rast cijena hrane i do 40 odsto, što su građani najbolje osjetili pri svakoj kupovini – kazao je Milatović.

Naglašava da je Zakon o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, osmišljen u mandatu 42. Vlade a usvojen u mandatu 43. Vlade, stvorio osnov za ograničenje cijena proizvoda u slučajevima ozbiljnih poremećaja na tržištu.

– Ovo pokazuje da je kreiranje dobrih ekonomskih politika koje omogućavaju državi da pravovremeno djeluje od ključnog značaja – poručio je Milatović. 

Podsjećamo, Vlada je donijela odluku o ograničenju marže za 500 artikala kako bi smanjila cijene i inflatorni pritisak na građane.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Otkriće misterioznog grada pod vodom šokiralo naučnike: Ovo bi moglo promijeniti ljudsku istoriju

Nađeni ostaci drevne civilizacije u zaljevu Khambhat, koji leži dužinom zapadne obale Indije, predstavljaju senzacionalno …