Mijušković: Zabjelu je neophodna nova škola

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine raspisalo je nacionalni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje paviljona OŠ „Oktoih“.

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine raspisalo je nacionalni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje paviljona OŠ „Oktoih“.

Ovim konkursom bira se najbolje idejno arhitektonsko rješenja za izgradnju paviljona sa uređenjem terena postojećeg školskog dvorišta na dvije urbanističke parcele u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VII – Stara varoš – izmjene i dopune. Rok za predaju radova je 15. maj do 14 časova, dok će rezultati konkursa biti objavljeni do srijede, 5. juna.

– Planirano je da raspisivač konkursa nakon donošenja odluke žirija i izrade izvještaja žirija, objavi rezultate konkursa na zvaničnoj internet stranici konkursa. Članovi konkursnog su žirija prof. dr Svetlana Perović, arhitekta, dekanka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore koja je predsjednica žirija, Duška Mačić, glavna gradska arhitektica Glavnog grada, Vesna Krivokapić, predstavnica Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Ivana Dobrković, potpredsjednica Strukovne komore arhitekata IKCG i Siniša Minić, v.d. generalnog direktora Direktorata za sprovođenje državnih smjernica u oblasti arhitekture. Predviđen je i nagradni fond. Prva nagrada je 10.000, druga 4.500 i treća nagrada je 3.000 eura. Za otkup idejnog rješenja opredijeljeno je 1.500 eura – piše u konkursu.

Direktor OŠ „Oktoih“ Dragan Mijušković kazao je da će paviljon rasteretiti glavnu školsku zgradu, ali s obzirom na to kojom brzinom se Zabjelo gradi i razvija on ne predstavlja trajno rješenje.

Nova škola na Zabjelu je neophodna. Svakako cijenimo napore Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija što izdvaja sredstva za poboljšanje uslova i to ne samo u našoj školi nego u cijeloj državi. Ministarka Anđela Jakšić Stojanović, kao neko ko rukovodi tim resorom, od samog starta je započela velike investicije u saradnji sa Vladom Crne Gore. To uliva nadu da dolaze bolja vremena za sve naše mlade naraštaje, jer je obrazovanje, njegov kvalitet, a prije svega uslovi u kojima se ono odvija ključ prosperiteta svake države – rekao je Mijušković.

DAN

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …