Graditelj prve dionice auto-puta na “crnoj listi”: CRBC za porez dužan 11 miliona

Kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation” (CRBC), graditelj prve dionice crnogorskog auto-puta, nalazi se na “crnoj listi” poreskih dužnika zbog duga na ime poreza na dodatu vrijednost od 11,1 milion eura, potvrđeno je “Vijestima” iz Poreske uprave.

Ministarstvo finansija je u drugostepenom postupku potvrdilo prethodno rješenje Poreske uprave o utvrđenom dugu.

Kompanija se prvi put na “crnoj listi” poreskih dužnika našla u februaru ove godine, a iznos duga se odnosi na kraj prošle godine.

“Poreski obveznik China Road and Bridge Corporation d.o.o. dio stranog društva Podgorica (CRBC) je nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji, i utvrđenog iznosa poreskog duga od 11.188.885,05 eura uvršten na ‘crnu listu’ poreskih obveznika za IV kvartal 2023. godine. Iznos duga je utvrđena korekcija i odnosi se na porez na dodatu vrijednost (PDV). Rješenje Poreske uprave potvrdio je drugostepeni organ, Ministarstvo finansija”, odgovoreno je iz Poreske uprave na pitanja “Vijesti” koji su razlozi zbog kojih je kineska kompanija CRBC dospjela na “crnu listu” poreskih dužnika, za koje sve poreze ova firma duguje novac, kada je prestala da plaća državi poreze i da li se planira prinudna naplata ovog duga.

Mjere u najkraćem roku

“Kineska kompanija CRBC nije prestala sa plaćanjem poreza, već u skladu sa Zakonom i definisanim rokom dospijeća, uredno podnosi prijavu poreza na dodatu vrijednost, kao i prijavu poreza i doprinosa iz i na zarade zaposlenih i iste u propisanom roku izmiruje. Rješavanje problema velikog poreskog duga ove kompanije je jedan od prioriteta sektora naplate Poreske uprave. Razmatraju se modaliteti u koordinaciji sa nadležnim ministarstvom, i u najkraćem roku će se pronaći rješenje ovog važnog pitanja u vidu konkretnih mjera i radnji”, naveli su iz Poreske uprave.

CRBC je za graditelja dionice auto-puta Smokovac – Mateševo izabran 2014. godine, bez javnog tendera, na osnovu međudržavnog ugovora između Crne Gore i Kine. Cijena izgradnje je tada dogovorena na 809,6 miliona eura, ali je naknadno, sa više aneksa zbog “zaboravljenih” dodatnih radova, izgradnja koštala oko 900 miliona.

Izgradnja je počela u maju 2015. godine i auto-put je trebalo da bude završen u maju 2019. godine, ali je svečano otvoren tek u julu 2022. godine, nakon tri godine i dva mjeseca zakašnjenja.

Prijavili gubitak od 294 miliona

Prema posljednjem objavljenom finansijskom izvještaju za 2022. godinu, CRBC je na poslovima u Crnoj Gori ostvario akumulirani gubitak od 294 miliona eura.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …