Dukaj – Hartman: Nastavak uspješne saradnje je naš zajednički cilj

Ministar javne uprave Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se danas sa zamjenikom direktorke Regionalne kancelarije UNDP-a za Evropu i Komonvelt, Nikom Hartmanom. Sastanku je prisustvovala i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterina Paniklova.

Ministar Dukaj se na početku zahvalio sagovornicima na konstantnoj saradnji u pravcu unapređenja javne uprave, i istakao aktuelne projekte koje Ministarstvo javne uprave ima sa UNDP-em u oblasti digitalne transformacije i reforme javne uprave. Osim toga, Dukaj je informisao sagovornike o napretku, izazovima i potrebama u postizanju otpornijeg sajber prostora. Predstavnici Ministarstva i UNDP-a saglasni su da digitalizacija ostaje jedan od pokretača i važnih aspekata razvoja.

„Digitalna transformacija, koju Ministarstvo javne uprave ubrzano unapređuje, je korak bliže ka postizanju evropskih standarda, kada je u pitanju povećanje transparentnosti, efikasnosti i odgovornosti u upravljanju, kao unapređenje kvaliteta javnih usluga za građane i privredu”, kazao je ministar Dukaj.

Ministar je naveo da će u narednom periodu, između ostalog, fokus biti na digitalizaciji javnih usluga na lokalnom nivou, kroz zajedničku saradnju UNDP-a i UNOPS-a.

„UNDP godinama podržava značajne korake u pravcu reforme javne uprave, posebno u ključnoj oblasti digitalne transformacije. UNDP ostaje posvećen napretku u ovoj oblasti i kad je u pitanju lokalni nivo, obezbjeđujući da se koristi digitalne transformacije osjete na svim nivoima upravljanja. Uspostavljanje rodno odgovornih institucija ostaje važan segment ka dostizanju ciljeva održivog razvoja i UNDP je spreman da pruži podršku procesu primjene standarda rodne ravnopravnosti kroz svaki aspekt institucionalnog rada. Podrška UNDP-a lokalnim samoupravama i organizacijama civilnog društva ističe našu posvećenost podsticanju inkluzivnog razvoja u osnovi”, poručio je Hartman.

„UNDP Crne Gore je prepoznat po najvišem nivou ekspertize u oblasti rodne ravnopravnosti, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu. Upravo sada, unutar javne uprave, očekuje se temeljan rad i napredak kada se govori o rodnoj ravnopravnosti i stoga naglašavamo uspješnost dosadašnje saradnje sa UNDP-ijem i očekujemo nastavak podrške u ovoj oblasti “, rekao je Dukaj.

Na kraju, sagovornici su izrazili želju da nastavak saradnje bude uspješan, kada su u pitanju zajednički projekti u okviru svih navedenih oblasti.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …