SPAJIĆ: Država podesila koordinate na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju

Ova država je 31. oktobra prošle godine (kada je izabrana 44. Vlada) svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) je saopšteno da je sinoć u velikoj sali Muzičkog centra održano svečano proglašenje i dodjela nagrada najboljim učenicima sa Državnog takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola 2024.

Događaj su organizovali MPNI i Ispitni centar Crne Gore.

“Najboljim takmičarima su uručene nagrade za prvo, drugo i treće mjesto pri čemu je predsjednik Vlade Crne Gore, mr Milojko Spajić, uručio nagrade takmičarima koji su osvojili prvo mjesto, ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Andjela Jakšić-Stojanović je uručila nagrade takmičarima koji su zauzeli drugo mjesto kao i najboljim mentorima i najboljim školama, a direktor Ispitnog centra, mr Miloš Trivić uručio je nagrade učenicima koji su osvojili treće mjesto”, piše u saopštenju.

Spajić je čestitao svim učenicima koji su ostvarili izvanredne rezultate na nedavno održanom takmičenju.

“Ova država je 31. oktobra prošle godine (kada je izabrana 44. Vlada) svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju. Stoga je zadatak Ministarstva, na čelu sa profesorkom Jakšić Stojanović ‘Izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru’, jedan od najvažnijih ali i najtežih koje imamo. I to, značajnim dijelom iz razloga što nijesu svi rezultati sjajni kao vaši”, naglasio je Spajić.

On je dodao da od 95 hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore, 103 dakle svega oko jedan odsto, večeras dobija ovo prestižno priznanje.

“Biti u jedan posto najboljih privilegija je rijetkih – zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje”, zaključio je Spajić.

Jakšić-Stojanović je istakla da je Ministarstvo ponosno objavilo uspjehe učenika na državvnom takmičenju 2024. godine.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u …