Vučić: Sve smo bliže sukobu koji će odnijeti više života nego Drugi svjetski rat

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras saučešće zbog žrtava napada u koncertnoj dvorani u Moskvi i naveo da je svijet sve bliže velikom sukobu.

Vučić je gostujući na TV Prva kazao da je napad u koncertnoj dvorani u kome je poginulo 40 osoba tragični događaj koji ima “nesagledive posljedice”.

“Američka i Britanska ambasada su 7. marta pozvale svoje građane da ne idu u šoping molove, što znači njihove informativne službe su presrele razgovore, došle do informacije i da su znale da će to da se dogodi”, kazao je on.

Predsjednik je dodao da očekuje dalju eskalaciju sukoba u Ukrajinu i dalje približavanje svjetskom sukobu.

“Svakog dana smo sve bliže i velikom svjetskom sukobu koji će odnijeti više života nego Drugi svjetski rat”, kazao je on.

Najmanje 40 ljudi je ubijeno dok je više od 100 ranjeno u terorističkom napadu koji se večeras dogodio u koncertnoj dvorani u Moskvi.

Vučić je potvrdio da je za sjutra sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, povodom terorističkog napada u Moskvi.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je za sazivanje sjednice Savjeta za bezbjednost “imao više razloga, a ovo je neposredni povod”.

Vučić je rekao da je Srbija “jedna od najbezbjednijih zemalja na svijetu”, među “prvih deset odsto najbezbjednijih gradova u svijetu”.

“Važno je da mi preduzmo sve neophodne mjere, nikada u potpunosti ne možete biti sigurni kada nešto može da se dogodi”, rekao je Vučić.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Upozorenje zbog pojačane opasnosti od požara

Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorava građane da ne pale …