Marina Jočić na čelu SOLAR-a

Odbor direktora Elektroprivrede imenovao je novi odbor direktora u kćerki firmi EPCG solar gradnja. Na čelo upravnog odbora postavljena je funkcionerka Nove srpske demokratije Marina Jočić, dok su članovi tog tijela Miroslav Doderović (Demokrate), Ahmet Đonbaljaj (AA), Veljko Vasiljević, Zoran Čolaković (DNP), Neđeljko Lekić Igor Vlahović, potvrđeno je “Danu” nezvanično iz ovih kompanija.

Kao što je bio slučaj i sa drugim državnim firmama, nakon dolaska vlade Milojka Spajića, većina članova je birana sa lista političkih partija, a manji dio članova su takozvani eksperti. Za izbor članova odbora direktora bio je raspisan konkurs.

Najpoznatije ime u odboru je Marina Jočić, dugogodišnja poslanica Demokratskog fronta, koja je nakon smjene vlasti 30. avgusta 2020. godine bila predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova, potom direktorica Prve TV, a zatim predsjednica Upravnog odbora JU Muzeji i galerije u Podgorici.Sa funkcije u Nacionalnim parkovima je smijenjena. Kako je tada tvrdila, smijenila ju je vlada Zdravka Krivokapića nakon što je premijera nazvala izdajicom. U JU Muzeji i galerije je podnijela ostavku krajem maja prošle godine iz, kako je tada saopštila, porodičnih razloga.

Veljko Vasiljević je bio poslanik PzP-a, koji je bio dio DF-a, do poslednjih parlamentarnih izbora, a nakon 30. avgusta 2020. godine bio je u Odboru direktora Rudnika uglja. Zoran Čolaković je polovinom 2022. godine imenovan za predsjednika opštinskog odbora DNP-a. Igor Vlahoić i Neđeljko Lekić su, prema našim informacijama, izabrani iz reda stručnjaka. Lekić je redovni profesor na Elektrotehničkom fakultetu.

Izvršna direktorica EPCG solara je Valerija Saveljić, koja je na tu poziciju izabrana krajem prošle godine. Da li će novi odbor direktora ostaviti Saveljić, koja je kadar GP URA, na toj poziciji, nismo uspjeli da saznamo. Ukoliko dođe do promjene, kao mogući nasljednik Valerije Saveljić na toj poziciji pominje se Ilija Miljanić.

Predsjednik odbora direktora Elektroprivrede je Milutin Đukanović (Nova).

Provjerite slična mjesta

Mujović: U CEDIS-u ne cvjetaju ruže, Čađenović došao na gotovu štetu

Sjednica Skupštine je u toku, a na dnevnom redu su poslanička pitanja. Ministar energetike i …